grillade lammfärsspett grillpremiär zucchini squash lammfärs rödbetssallad fetaost
grillade lammfärsspett grillpremiär zucchini squash lammfärs rödbetssallad fetaost

Lammfärsspett med rosmarin och zucchini på grillen och en krämig rödbetssallad med fetaost.

Söndag 3 april 2016

 

Nu är det minsann dags för ett recept på grillat här i vårt kök. Det är på tok för länge sen sist! Det insåg vi igår när vi gjorde grillpremiär på hemmaplan för detta år. Vi har lovat oss själva att bli så mycket bättre på det här med att grilla denna säsong för smak och doft av grillat är svår att slå.

 

lammfärsspett grillade rosmarin vitlök rödbetsallad fetaost zucchini grillpremiär

Denna gång var det köttspett gjorda på finaste lammfärs smaksatt med rosmarin och vitlök. Så fint kött, uppfött av en arbetskamrat till herr W, ska man vara försiktig så man inte kryddar sönder det. Enkelt och lättlagat med mycket gott resultat!

Till lammfärsspetten gjorde vi vår egen krämiga rödbetssallad med fetaost som vi tidigare bloggat om här men som vi plitar ner även här för enkelhetens skull, ihop var dessa två en mycket god kombination. Salladen går alldeles utmärkt att göra klar lite innan så får smakerna gotta till sig. Dessutom grillade vi lite zucchini att servera vid sidan om, mums!

I vinglasen: Ett ekologiskt rödvin från Marche, Italien; ”Tajano Rosso Piceno” (nr. 6090) som är en alldeles utmärkt följeslagare till lamm.

 

 

 

8 spett.

 

 

 

ca. 600 g lammfärs
1 msk hackad färsk rosmarin
1 1/2 tsk salt
1 msk dijonsenap
1 stor vitlöksklyfta, pressad
svartpeppar

8 grillspett av trä

 

 

 

Låt grillspetten ligga i blöt i kallt vatten ca. 30 minuter.

Blanda alla ingredienser till en jämn färssmet och dela i åtta delar. Forma till korvar med fuktiga händer och trä upp på grillspett, platta till något så är de enklare att grilla.

Grilla lammfärsspetten ca. 3 minuter per sida på fin glödbädd.

 

 

Grillad zucchini:

1 zucchini
havssalt
olivolja

 

 

Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Salta rejält på bägge sidor och låt dra ca. 10 minuter. Torka av med hushållspapper.

Pensla olivolja på bägge sidor och grilla tills de fått fin färg och mjuknat.

 

 

Rödbetssallad med fetaost:

4 portioner.

 

300 g kokta rödbetor
150 g fetaost
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
4 msk crème fraiche
några droppar citronsaft
salt, svartpeppar

 

Riv rödbetorna grovt och lägg dem i en bunke. Smula ner fetaosten och pressa i vitlök. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl.

 

lammfärsspett grillade rosmarin vitlök grillpremiär rödbetssallad fetaost zucchini

 

grillade lammfärsspett grillpremiär zucchini squash lammfärs rödbetssallad fetaost

 

Sköna söndag har hittills bjudit på en långfrukost med mycket gott på bordet. Vi har promenerat runt Bohus fästning och ätit grillrester till lunch. Ett stilla regn började falla när vi var på väg hemåt och spred en doft av sommar med sig. Underbart!

Önskar alla er finingar en fortsatt mysig söndagskväll och en trevlig start på den nya veckan som kommer.

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.