förrätt påsk avokado räkor smetana citron ruccola
förrätt påsk avokado räkor smetana citron ruccola

En enkel förrätt: Avokado med räkor och smetana.

Fredag 25 mars 2016

 

Ett litet sista-minuten tips inför påsk (eller vilken annan dag som helst egentligen) kommer här på självaste långfredagen. En mycket enkel och fräsch förrätt som fixas på momangen så länge de några få ingredienserna redan finns hemma.

 

förrätt avokado räkor smetana citron

En förrätt med avokado, räkor och smetana serverad med citron och ruccola. Vårliga och lätta smaker som skapar ha-begär. Extra festligt blir det om man använder avokadons skal som en skål att servera i.

De fyllda avokadohalvorna passar också bra att servera som en lättare lunch eller som en del av en brunch.

 

 

 

2 portioner.

 

 

1 mogen avokado
smetana
räkor, skalade
citron
ruccola

 

 

 

Halvera avokadon, ta bort kärnan och gröp försiktigt ur köttet. Tärna avokadoköttet och pressa lite citronsaft över. Fördela avokadotärningarna i de båda skalen.

Lägg en rejäl klick smetana ovanpå avokadon och toppa med skalade räkor.

Servera avokadohalvorna på en bädd av ruccola och garnera med en citronskiva.

 

förrätt påsk avokado räkor smetana citron ruccola

 

Tänk att denna fredag känns extra lång bara för att den heter långfredag. Men inte tackar man nej till en extra långsam dag för då borde man ju hinna med extra mycket kan man tycka. Frun har påsklov nu i dagarna fyra (som rena lottovinsten!) medan herr W knegar på.

Ikväll dukar vi upp till påskmiddag eller en mindre buffé om man hellre villmumingladpask kalla det för det. Påsköl av olika tillverkare har vi bunkrat upp med. Memman väntar på oss i kylen och ska avnjutas med vispgrädde till dessert. Ingen påsk utan memma! Och så blir det till att förbereda lite inför morgondagens påsk-knytkalas hos goda vänner. Sill och efterrätt står det vårt namn på och vi ska försöka att hålla isär dem för att undvika missnöje bland knytkalasarna.

Ni har väl inte missat att det idag dessutom är Våffeldagen. I vårt arkiv hittas recept på två äggfria frasvåfflor här och här.

Återstår för oss att önska er alla finingar en underbar och mysig påskhelg! Ät, njut och var glad och ta hand om er därute i stugorna!

 

 

 

 

Smaklig påskhelg!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.