deviled eggs påsk fyllda ägg
deviled eggs påsk fyllda ägg

Deviled eggs.

Söndag 20 mars 2016

 

Påskveckan ligger framför våra fötter nu och säg den av oss som inte kommer att äta ett eller två ägg. Känner man för att testa en ny variant kommer vi här med ett tips på deviled eggs, översatt något i stil med djävulusiska ägg men på norrländska.

 

deviled eggs påsk fyllda ägg

De fyllda äggen, som tydligen är en amerikansk klassiker, är lika goda på frukostbordet som på påskbuffén. Man blandar de kokta äggulorna med majonnäs och crème fraiche så konsistensen blir krämig och med ingredienser som ger lite mer studs såsom paprikapulver, dijonsenap och tabasco. Sedan fyller man äggvitans fördjupning med denna äggröra. Mycket gott om ni frågar oss!

Receptet har vi hittat i tidningen ”Mitt kök” (3/2015).

 

 

 

8 portioner.

 

 

8 kalla, hårdkokta ägg
1 1/2 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 msk dijonsenap
tabasco, efter tycke och smak
1/2 tsk starkt paprikapulver
salt, svartpeppar

 

Till garnering:

ruccola
smörgåskrasse / ärtskott

 

 

Skala äggen, dela dem på hälften längs med och ta ut äggulorna.

Mosa gulorna grovt med en gaffel. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt, peppar och tabasco.

Fyll hålrummet efter äggulorna med äggröran, lägg dem på en bädd av ruccola och garnera med krasse eller ärtskott.

 

deviled eggs påsk fyllda ägg

 

Hoppas alla haft en fin helg för det har vi verkligen haft. Full fart i dagarna två. Gårdagens stora höjdpunkt (om det nu kunnat undgå någon med bilder både på Facebook och Instagram) var helt klart att vi hämtade hem vår nya bil. Vi har nu uppdaterat oss från en Volvo V50 till en tre år nyare Volvo V60. Sjätte Volvon för vår del nu!

En arbetskompis till herr W föder upp lamm på sin gård så för att bekanta oss med det nya vrålåket styrde vi kosan hem till kompisen och köpte på oss närproducerat lammkött i form av kotletter, stek och köttfärs. Steken ska ätas till påsk och det ska bli spännande att smaka!

Lördagskvällen avslutades med äkta champagne (Mercier) i glasen och med färska räkor och underbart god koljafilé från ugnen på tallrikarna, allt för att fira nykomlingen i familjen. Champagnen hade vi beställt och ville smaka eftersom det är till det champagnehuset vi ska på besök under höstens bussresa till Frankrike. Klart godkänt fick bubblet!

Vårdagjämning idag och det firades med årets första balkonglunch, ja balkongen är inglasad. Sedan rattade vi till havet för en fikastund och passade samtidigt på att promenera runt i natursköna omgivningar. Frun fick sitta bakom ratten idag och bekanta sig med nya bilen och det gick bra. Härligt med frisk havsluft i lungorna och sol på kinderna, nu hoppas vi sova gott inatt.

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.