Onsdag 16 mars 2016
Jamen, då fortsätter vi väl i rask takt med ytterligare lite påskmatsinspiration. Den här gången har turen kommit till en sillinläggning. Ingen påsk utan sill enligt vårt tycke!
Denna sill skiljer sig lite från de vi brukar göra. Allt som oftast använder vi oss av 5-minuters sill men inte denna gång. Här har vi i matjessill istället och det blev en riktigt trevlig komposition ihop med dill, kapris, chilisås och svartvinbärsgelé. Lite annorlunda, smakrikt och mycket gott!
Som med alla sillinläggningar blir även denna som allra bäst om den får stå och gotta till sig i kylen till nästa dag.
Receptet har vi hittat i ICA:s broschyr ”Du skapar påskens mat” (2015).
1 rödlök
1 dl svartvinbärsgelé
1 dl chilisås
1 msk ättika, 12%
3 msk kapris, mini
600 g matjessill (vi använde Klädesholmens i bit)
1 kruka dill
Skala och finhacka löken. Smält gelén i en kastrull och tillsätt chilisås och ättika. Vispa till en jämn sås. Blanda ner löken och kaprisen och låt svalna.
Låt majtessillen rinna av i en sil och blanda sedan ner den i såsen. Låt gärna stå och dra minst en dag i kylskåp.
Hacka dillen och vänd ner den i sillen strax innan servering.
Vi har många favoriter bland våra egna sillinläggningar och vill ni kika lite närmare på alla vi hittills bloggat om hittar ni direktlänk här. För övrigt har vi åtagit oss uppdraget till påskaftonens knytkalas att ta med sill. Nu är den stora frågan, köra på redan beprövade recept eller testa nytt?
Smaklig sillstund!
~Neta & Peppe~
annepauline
Mmm, smaskens! Men tänk att alldeles nyss var det julsill och nu är det pang bom påsksill.
Livsnjutarna
Ja tiden säger bara svisch! Och snart är det även sommartid! 🙂 Men vilken tur att vi inte äter samma sill på påsk som på julbordet 😉