nyttiga godisbollar kakao jordnötssmör kokosflingor kakao cashewnötter
nyttiga godisbollar kakao jordnötssmör kokosflingor kakao cashewnötter

Smarriga och hälsosamma jordnötssmörbollar med kakao.

Tisdag 8 mars 2016

 

Vi fullkomligt älskar jordnötssmör så när det dyker upp en chans att röra ner det i något gott tar vi chansen. Som i de här smarriga godisbollarna med både kokosflingor och kakao.

 

nyttigt godis jordnötssmör kakao kokosflingor chokladbollar cashewnötter

Godis av det hälsosammare slaget som är alldeles ypperligt att ha till hands när sötsuget sätter in mitt i veckan. Hälsosamma eftersom de inte innehåller något raffinerat socker utan sötman kommer enbart från de torkade dadlarna.

Lägg dessutom till hackade cashewnötter som även den är en favoritnöt hos oss så förstår ni att dessa jordnötssmörbollar hamnade i topp på vår lista över nyttigare sötsaker. Så internationella kvinnodagen till ära mumsades det på dessa efter middagen ihop med en mugg varmt té.

Vill ni ha tips på andra nyttiga godisbollar har vi några stycken i vårt receptarkiv. Vad sägs om en dadelboll med både cashew- och valnötter, nötfria plommon- och chokladbollar, fikon- och kardemummabollar med cashewnötter eller morotsbollar med mandel, kardemumma och citron?

Inspirationen till denna godsak hittade vi här men vi har gjort om lite efter eget huvud.

 

 

 

10 godisbollar.

 

 

1 dl jordnötssmör
1/2 dl kokosflingor
7 stycken (ca. 50 g) urkärnade torkade dadlar
ca. 2 msk vatten
1 msk kakao
1/2 dl cashewnötter, naturella

 

 

 

Mixa jordnötssmör, kokosflingor, dadlar, kakao och vatten till en krämig smet. Tillsätt cashewnötterna och mixa tills de mixats lätt sönder, eller om du hellre vill till en helt slät smet.

Forma smeten till bollar och förvara dem kallt. Ta fram dem i rumstemperatur en stund innan servering så framträder smakerna allra bäst. Dessa godisbollar kan även frysas om man vill göra en större sats med en gång.

 

jordnötssmörbollar kokosflingor kakao cashewnötter dadlar

nyttiga godisbollar kakao jordnötssmör kokosflingor kakao cashewnötter

Har du firat internationella kvinnodagen på något speciellt vis? Vi kan ju inte precis påstå att vi haft flaggan i topp och ätit 3-rätters. Det blev väldigt enkelt ikväll med varmkorv i sallad med en citronfräsch coleslaw till och det kändes alldeles lagom lyxigt. Kalkonvarmkorv dessutom som hade en riktigt angenäm röksmak och smakade gott. Känns som att vi för tillfället snöat in oss på kalkon i maten. Kanske av den anledningen att vi inte äter så mycket vanligt kött men upplever att kalkon är köttigt men ändå en lättare match för magen att smälta.

 

 

 

Smaklig gottestund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 1. Anna

  Jag var övertygad om att detta var en rosa aladaube med en boll överst! Haha!

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
  Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kähler till Georg Jensen kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Rosa aladaube, det är kanske något vi ska försöka oss på som en utmaning. 😉 Tack för tipset och välkommen åter, allt gott!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.