chipspizza köttfärs nötfärs svartpepparchips fredagsmys
chipspizza köttfärs nötfärs svartpepparchips fredagsmys

Chipspizza som vi själva hittat på.

Onsdag 2 mars 2016

 

Hör nu på go’ vänner så ska vi för er berätta om något så spännande som chipspizza, vårt alldeles egna hittepå. Har ni läst om något liknande någon annanstans tro? Om ni kommer ihåg så har vi tidigare bjudit er på en smaskig chipsgratäng och eftersom det försöket föll sig väl ut har vi på sätt och vis utvecklat den till en pizzavariant nu.

Chipspizza är precis som det låter. Botten består av enbart chips och det ska vara de som är kryddade med svartpeppar. För de tycker vi är godast! Tack vare tomatsåsen och den rivna osten hålls chipsbottnen ihop och vi har kebabkryddad köttfärs som fyllning. Allt toppat med en kräm på majonnäs, crème fraiche och riven ost.

 

chipspizza köttfärs svartpepparchips

Nygräddad är chipsen krispiga i botten men blir det lite över av pizzan och man värmer på den har potatisskivorna mjuknat upp och då blir det mer som en potatisbotten.

Vi vill inte påstå att det är den allra nyttigaste pizzan vi ätit men den var farligt god, rentav grym! Sen när gör man pizza i syfte att äta hälsosamt?!? Annorlunda och rolig att äta, dessutom lättlagad och mättande. Ja, tänk vilka tokiga påhitt vi kommer med ibland.

Pizzan passar ypperligt till fredags- eller Mellomyset, andra chansen nu på lördag. På sätt och vis har den där chipsgratängen från snart två år tillbaka fått en andra chans nu i denna chipspizza. Frågan är bara hur många poäng den får av dig?

 

 

 

1 plåt.

Ugnstemperatur: 225°C

 

 

2/3 påse (à 300 g) svartpepparchips, Estrella
1 burk (400 g) pizzasås
125 g riven ost (mozzarella)
500 g nötfärs
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1/2 – 1 tsk kebabkrydda (Santa Maria)
salt, svartpeppar

 

 

Topping:

1 dl crème fraiche
1 1/2 msk majonnäs
1/2 dl riven ost (mozzarella)

 

 

 

Skala och hacka löken grovt. Skala vitlöken.

Bryn köttfärsen i lite olivolja, tillsätt lök och pressad vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig. Krydda med kebabkrydda, salt och svartpeppar. Var lite försiktig med saltet eftersom chipsen är salta.

Ta fram en bakpappersklädd plåt och täck den med svartpepparchips, försök att täppa till alla håligheter. Klicka ut pizzasåsen och bred försiktigt ut den på hela botten, två skedar kan vara bra att använda. Strö sedan över den rivna osten.

Fördela köttfärsen över pizzan och dutta över lite mer kebabkrydda.

Rör ihop crème fraiche, majonnäs och riven ost och klicka ut ovanpå köttfärsen.

Baka pizzan i ugnens mitt ca. 20 minuter tills toppingen fått fin färg. Servera genast och bjud gärna en enkel grönsallad till (om så bara för att känna dig lite mer nyttig.)

 

Pizzan klar för ugnen!

Pizzan klar för ugnen!

 

chipspizza köttfärs svartpepparchips

 

chipspizza köttfärs nötfärs svartpepparchips fredagsmys

 

Imorse vaknade vi upp till en snöpudrad värld men snöfallet övergick under dagen i regn och nu är det svartare än natten därute. Blött, kallt och trist. Behöver vi säga hur nöjda vi var efter att vi tvättat upp vår stackars insaltade Volvo igår eftermiddag?! Den är precis lika sketen nu igen, är det inte typiskt så säg!

Men vi har lättat upp kvällen med att äta en mycket god kycklingsoppa med sting till middag (recept utlovas längre fram) och som efterrätt blev det en nyttig chokladboll med smak av jordnötssmör. Slutet gott, allting gott!

 

 

 

Smaklig pizzastund!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. Livsnjutarna

   Tycker vi absolut att du ska göra. 🙂 Hoppas det ska smaka!
   Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar här i vårt kök och välkommen åter, allt gott!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.