Fredag 19 februari 2016
Har ni tänkt fixa förrätt till helgen som nu är här men behöver lite hjälp på traven? I så fall vill vi komma med ett förslag här och nu. Visste ni att man kan göra festliga tunnbrödssticks av helt vanliga mjuka tunnbröd man köper i affärens brödhylla? En god röra att dippa dem i och förrätten är gjord utan att det behöver bli en långdragen historia.
Skurna remsor av tunnbröd penslas med olivolja och flingsalt strös över innan de får sig en kort stund i ugnen för att bli krispiga och goda. Man kan lätt bli beroende av dem och man slutar inte äta förrän de är slut!
Den krämiga salamiröran är vårt eget hittepå och den visade sig gå väldigt fint ihop med de knapriga och salta sticksen. Grillade soltorkade tomater och parmesanost får samsas med salamin och genast anar vi lite italienska toner, igen!
Tunnbrödssticks:
Ugnstemperatur: 200°C
mjuka tunnbröd
olivolja
flingsalt
Skär tunnbröden i ca. 2 cm breda remsor. Pensla ovansidan med olivolja och strö över flingsalt.
Baka i ugn ca. 5 minuter tills de är gyllenbruna, akta så att de inte bränns för det går fort.
Låt sticksen kallna på galler och servera dem stående ur fina glas.
Salamiröra:
3 portioner.
250 g kvarg, 10%
70 g salami Milano
4 grillade soltorkade tomater
rågad 1/2 dl finriven parmesanost
1/2 dl finskuren gräslök (djupfryst går bra)
salt, svartpeppar
en skvätt olivolja
Finhacka salamin. Klipp tomaterna i mindre bitar. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar och en skvätt olivolja. Låt stå kallt en stund innan servering.
Fördela i mindre skålar så får varje gäst sin egen salamiröra att dippa tunnbrödssticksen i.
Återstår för oss att önska er alla finingar en mysig början på denna helg! Vi har avnjutit frukost i varandras sällskap, första måltiden tillsammans denna vecka innan herr W gör sitt sista kvällspass för denna gång och fruns planer vågar vi ännu inte yttra oss om. Top secret! Helt klart är att helgen hägrar även för oss och konstigt skulle det vara annars!
Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~