pizza libabröd vedrökt sidfläsk tryffelolja
pizza libabröd vedrökt sidfläsk tryffelolja

Libapizza med vedrökt sidfläsk från Jokkmokk toppad med tryffelolja.

Lördag 6 februari 2016

 

Vi misstänker många laddar för 100% mellomys ikväll och första deltävlingen går visst av stapeln i vår grannstad Göteborg men vi kommer inte att sitta i publiken. Vi ska dock fatta oss kort och snabbt tipsa om en god och lättlagad pizza som mycket väl passar att tugga i sig framför tv:n men som ändå kommer att vara så häpnadsväckande god att ni för en kort stund glömmer schlagerdängor och allt vad refränger heter. Själva lever vi fortfarande kvar i ”Eloise”-tidevarvet.

 

libabröd pizza vedrökt sidfläsk tryffelolja

När vi vill ha en snabblagad pizza använder vi oss nuförtiden alltid av libabröd för de innehåller inga konstigheter och passar utmärkt som pizzabotten. Igår kväll spann vi vidare på temat lyxpizza och vi köpte tunt tunt skivad vedrökt sidfläsk från Jokkmokks korv & rökeri från den manuella delikatessdisken i vår mataffär. Behöver vi påpeka att det smakade gudomligt gott! Avsluta med att ringla över lite tryffelolja och lyckan är gjord!

 

 

2 pizzor.

Ugnstemperatur: 225°C varmluft (för att kunna grädda båda samtidigt), annars 250°C i vanlig ugn en åt gången

 

 

 

2 libabröd
1/2 burk (à 400 g) pizzasås
1 dl riven mozzarella
1 dl riven Västerbottensost
1/2 liten gul lök, tunt skivad

 

Topping:

80 g tunnskivat vedrökt sidfläsk
salladsmix
tryffelolja

 

 

 

Bred pizzasås på libabröden. Blanda mozzarella och västerbottensost och fördela jämnt över båda libabröden. Strö över löken.

Grädda pizzorna ca. 8 minuter tills osten smält och fått fin färg, akta så att inte kanterna bränns.

Toppa pizzorna med vedrökt sidfläsk, lite salladsmix och avsluta med att ringla över olivolja smaksatt med tryffel. Servera genast!

 

pizza libabröd vedrökt sidfläsk tryffelolja

 

Dagen idag har gått åt till att fira påsk i smyg. Ja, påsken kommer tidigt hem till oss i år. Vi har mestadels ägnat tiden åt att stå i köket och provat oss fram med nya recept och vår inglasade balkong har än en gång fått agera fotostudio. Kreativt och roligt har det varit, resultatet kommer ni att kunna beskåda längre fram. Perfekt sysselsättning när regnet stått som spön i backen och vinden har legat på, verkar vara det vädret som gäller när termometern börjar stiga uppemot +7. Äkta västkustväder!

En underbar lördagskväll till er alla finingar och…

 

 

Smaklig pizzastund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

  1. Min Lilla Kokvrå

    Libabröd ska jag testa nästa gång det vankas pizza här hemma. Låter smidigt.
    Påsken är ju tidig i år, så lika bra att vara ute i god tid 😉
    Gissar att det är förberedelser för kommande påsktips till lokaltidningen. Grattis till det samarbetet!
    Trevlig lördagskväll, med eller utan Mello. Här blir det med 🙂
    Kramar!

    Svara

    1. Livsnjutarna

      Det blev faktiskt lite Mellomys för oss efter middagen. 😉 Vi hann se startfältet innan vi drog iväg på en liten ölrunda med kompisar.
      Ja, vi är väldigt glada för det samarbetet! 🙂 men vi får ju inte glömma att vi ibland bidrar med recept till en finlandssvensk familjetidning och de ska få ta del av påsktipsen som sysselsatte oss igår.
      Kramizar tillbaka!

      Svara

    1. Livsnjutarna

      Tack och vad roligt att du tycker så! 🙂
      Kul att du tog dig tid att skriva en liten kommentar, allt gott och välkommen tillbaka!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.