myror godis cornflakes kokosfett
myror godis cornflakes kokosfett

Barnsligt gott och enkelt med myror.

Fredag 29 januari 2016

 

Fredag, gott folk och vi förstår att det rustas för fullt för fredagsmyset med stort F. Då tänkte vi passa på att fresta med lite myror. Fråga oss inte varför de kallas så, det förtäljer inte historien men utseendet på denna krispiga sötsak påminner kanske lite om en myrstack. Det är en typ av cornflakes-godis som vi förknippar med barndomens dagar och med ens kändes det att åldern sprungit iväg med oss. Men lika gott smakar det för det!

 

myror cornflakes godis kokosfett

Hur som haver, vill man unna sig lite sött till helgen och inte vill gå loss i lösgodishyllan så tycker vi att dessa myror mycket väl kan vara ett alternativ. Något (med betoning på något) nyttigare men framför allt så begriper man sig på innehållsförteckningen som inte är rena grekiskan. Lägg dessutom till att det behövs endast fyra ingredienser som man oftast redan har hemma i skafferiet. Bara att röra ihop allt och låta stelna så har man något sött på snåltanden när den sätter igång med sin molande värk.

 

 

Ca. 50 stycken i små muffinsformar.

 

 

250 g kokosfett
250 g florsocker
50 g (ca. 1 dl) kakao
15 dl cornflakes

 

 

 

Smält kokosfettet i en stor och vid kastrull. Rör ner florsocker och kakao och blanda väl. Ta kastrullen från värmen och vänd ner cornflakes, rör om så att allt täcks av chokladsmeten.

Skeda upp i små muffinsformar och ställ kallt för att stelna. Förvara i lufttät låda i kylskåpet. Myrorna håller sig länge eftersom inga ingredienser är ömtåliga.

 

myror kokosfett godis cornflakes

 

myror kokosfett cornflakes godis

 

myror godis cornflakes kokosfett

 

Det är absolut inte det mysigaste fredagsvädret idag. All snö är borta, det blåser och regnet smattrar på fönsterrutorna. Frun har varit och gjort sig fin i håret och i eftermiddag ska vi bli fotograferade ”på riktigt” för bilden som ska vara med i kommande ”Månadens mattips” i Kungälvs-Posten. Ska det va’ så ska det va!

Kvällen bjuder på mys på varsitt håll. Herr W är uppbokad för en kväll i Göteborg med grabbarna och ska dricka finöl. Frun såg genast sin chans att sticka iväg på tjej- och spelkväll och vi kör med samma upplägg som sist. Vi är tre tjejer som delar på att göra förrätt, huvudrätt och dessert. Värdinnan för kvällen fixar varmrätten och ikväll föll lotten för Neta att bidra med en förrätt. Det blir Italien-inspirerat kan hon avslöja.

Allt gott önskar vi er inför helgen som kommer, var rädda om varandra och kramas mycket!

 

 

Smaklig mysstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.