krämig chilisill julmat sambal oelek chilisås
krämig chilisill julmat sambal oelek chilisås

Lucka 8: Krämig chilisill.

Tisdag 8 december 2015

 

Allt medan åren går är fiskutbudet något som ständigt ökar i omfång på vårt julbord (om inte vi själva gör det). Vi är ständigt på jakt efter nya fiskiga recept och vissa blir så fantastiskt goda så de får följa med även till nästa års julbord.

Vi har nog inte träffat på några katastrofala sillinläggningar (än, kanske bör tilläggas) men där känner vi att vi vill förnya oss från år till år. Vi har därför insett att receptarkivet med sillinläggningar bara växer och här kommer ytterligare ett i dagens kalenderlucka, den åttonde i ordningen.

 

blogg julkalender lucka 8

Idag bjuder vi er på en krämig chilisill och det är väl inte så mycket att orda om egentligen. Det är en sill med krämighet från crème fraiche och där sambal oelek ihop med chilisås ger en lagom chilihetta toppat med lite vitlök. Svårare än så behöver det inte vara.

 

krämig chilisill sambal oelek chilisås

Receptet har vi tagit ur en receptfolder från Maxiköket med några år på nacken.

 

 

 

1 förpackning (à 420 g) 5-minuterssill
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Heinz)

 

Garnering:

hackad röd chili

 

 

 

 

Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär sedan sillen i bitar lite på snedden.

Rör ihop de övriga ingredienserna och blanda sedan i sillen.

Låt sillen stå och dra till sig av alla smaker i kylskåpet 1-2 dygn innan servering. Toppa med lite hackad röd chili vid servering.

 

krämig chilisill julmat sambal oelek chilisås

 

saffranssill

Vilket sammanträffande att vi bakom förra årets åttonde kalenderlucka också bjöd er på en sillinläggning, nämligen saffranssill. Kan det bli juligare? Så blev det dubbel sillinspiration för er idag.

Har ni koll på att det imorgon är Pepparkakans dag? Det kanske blir lite svårt för er att hinna med att göra en egen pepparkaksdeg och baka herrgårdspepparkakor med en liten citrontouch men vill ni komma åt pepparkakssmaken på ett snabbt sätt föreslår vi att ni slår till och bakar pepparkakssnittar eller en mjuk pepparkaka.

Hur går det med julförberedelserna hemma i era små stugor?

 

 

 

Smaklig jul!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.