vegetarisk biff á la lindström rödbetsbiffar vegetariska lindströmsbiffar
vegetarisk biff á la lindström rödbetsbiffar vegetariska lindströmsbiffar

Vegetariska biffar à la Lindström.

Tisdag 24 november 2015

 

Hej hopp i gardinen den blå! Har ni koll på att det idag är precis EN månad kvar till självaste dopparedagen?! Idag skulle man kunna säga att det istället är DROPParedagen. Det regnar minsann och minusgraderna är väck.

När det är grått, grått, grått behövs det minsann färg och helst ännu mera färg. Vi lagar mer än gärna mat med färg den här tiden på året. Eller det blir det nästan automatiskt för det är nog kroppens sätt att tala om att den behöver all energi den kan få. Och färg både är och ger energi.

 

vegetarisk lindströms biff rödbetsbiff

Här har vi själva komponerat ihop vegetariska lindströmsbiffar, eller blir det rent av bara rödbetsbiffar då? Hur som haver innehåller de som sig bör både rödbetor och kapris men absolut inget köttsubstitut. Biffarna blir härligt saftiga och mättande med en rund smak.

Njae, de kanske inte är de lättaste att steka men gör man dem inte alltför stora har vi stekt dem vid ett flertal tillfällen och lyckats få dem att se fina ut och aptitliga ut. Låt bara smeten svälla i en kvart så håller biffarna ihop bättre och två stekspadar är dubbelt så bra att ha.

Eftersom biffarna innehåller även kokt potatis känns det överflödigt att servera potatis bredvid. Vi brukar istället servera en god sallad till som toppas med rikligt med fetaost samt göra en enkel yoghurtsås med smak av vitlök (mängder efter behag). Smaker som gifter sig mycket väl tillsammans på tallriken.

 

 

 

4 portioner, ca. 12 biffar.

 

 

 

500 g potatis
600 g rödbetor
1/2 gul lök
3 msk kapris
2 tsk worcestershiresås (innehåller fisk!)
1 1/2 tsk salt
svartpeppar
2 msk vetemjöl
1 ägg

ströbröd att vända biffarna i
smör och olivolja till stekning

 

 

Vitlökssås:

turkisk yoghurt
vitlök, pressad
salt, svartpeppar

 

 

 

Koka potatisen mjuk. Koka rödbetorna mjuka (alltså i separata kastruller eftersom de har olika koktid). Låt potatis och rödbetor kallna. Skala potatis och rödbetor och riv dem grovt tillsammans med löken.

Hacka kaprisen. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten svälla ca. 15 minuter.

Forma biffar för hand (använd gärna engångshandskar) och vänd dem på båda sidor i ströbröd. Forma en i taget så du kan lägga dem direkt i den varma stekpannan.

Hetta upp en stekpanna med både smör och olivolja och stek biffarna på medelvärme ca. 3 minuter per sida tills de fått fin färg.

Servera dessa vegetariska lindströmsbiffar med en sallad bestående av dina favoritgrönsaker toppad med mycket fetaost samt vitlöksdressing.

 

rödbetsbiffar vegetarisk lindströmsbiff vegetarisk biff á la lindström

 

vegetarisk biff á la lindström rödbetsbiffar vegetariska lindströmsbiffar

 

För allra första gången har vi fuskat detta år, vi erkänner det helt öppet för då blir det väl mer tillåtet, eller? Nu pryder tomtar och glitter av allehanda slag vårt lilla krypin och det före första advent. Har nog aldrig hänt tidigare hos oss!

 

 

Ljusstaken lyser upp vårt köksfönster, en adventsstjärna lyser upp i lilla rummet, tro hopp och kärlek lindar in vardagsrummet med sitt röda sken, julkyrkan spelar ”Stilla natt” och julhjärtat är på plats i sovrummets fönster. Det är NU vi är som mest i behov av mysig belysning och julattiraljer – om vi så ska städa bort allt en vecka tidigare!

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 1. Mårtenssons Kök

  Se där ja, där var dom där vegetariska Lindströmarna, dom låter ju alla tiders goda!
  Här pyntades det i går, och för första gången på länge så blev det i en något nedbantad version… den där julkänslan vill liksom inte riktigt sig i år för någon av oss. Men det är alltid mysigt med ljuset från stjärnor och ljusstakar, så det var väldigt välkommet!

  Kram på er

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Japp, här var de! 🙂
   Vi håller alla tummar och tår vi kan för att julkänslorna ska infinna sig hos er snarast.
   Kramizar!

   Svara

  1. Livsnjutarna

   Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Vi gick genast till kylskåpet och kollade, du har så rätt.

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.