kebabsås enkel kebabtallrik fanta
kebabsås enkel kebabtallrik fanta

En enkel kebabsås.

Onsdag 4 november 2015

 

Så här dagen mitt i veckan kanske det kan vara på sin plats att bjuda er på ett festligt men enkelt recept på kebabsås. För rätt som det är så planerar någon av er därute att äta kebab till helgen som kommer eller någon annan gång.

Precis som vi gjorde för någon helg sedan när vi blev vansinnigt sugna på en kebabtallrik. Men någonstans inom oss kunde vi inte få oss till att styra kosan mot den närliggande pizzerian med kebab på menyn. Utan vi köpte färdigkryddat kebabskav, frysta pommes frites, blandade lite grönsaker på tallriken och gjorde denna smakrika kebabsås. Och visst kändes det mycket bättre i själen efteråt.

 

kebabsås fanta kebabtallrik

Såsen är mediumstark men önskas starkare så är det bara att öka på mängden cayennepeppar. Alla ingredienser rörs snabbt ihop och får gärna stå och gotta till sig i kylskåpet någon timme innan servering. Hemligheten bakom denna goda sås sägs vara den hederliga apelsinläsken, Fanta enligt upphovsmakaren till detta recept.

När vi gick där i affären och plockade på oss en burk Fanta kom vi på att det är hundra år sedan vi köpte det senast. Ja, eller nu tog vi kanske i lite men vi dricker ju inte läsk så bra många år sedan är det allt. Typiskt att det inte finns mindre än 33 cl läskburkar. För vad hände med det som blev kvar i burken, jo den tömdes i slasken följande dag. Vi som verkligen försöker tänka på att minska svinnet i köket. Så kan det gå när man vill testa nya recept.

 

 

 

 

4 portioner.

 

 

 

2 dl crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1/2 dl Fanta
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
salt
vitpeppar

 

 

 

 

Rör ihop alla ingredienser och låt såsen stå och dra till sig någon timme i kylskåp. Vispa gärna upp såsen med en gaffel för att göra den mer lättflytande före servering.

 

kebabsås enkel kebabtallrik fanta

 

 

Nästa gång vi blir sugna på kebab hoppas vi på lite bättre framförhållning för vi har spanat in recept på hemlagat kebabkött som vi är nyfikna på att testa. Eller sitter ni och lurar på ett gott recept på just kebabkött så vill vi gärna att ni hojtar till.

Hojtande eller inte så avslutar vi med att önska er alla finingar en fortsatt fin slutvecka. Är helgmenyn redan spikad hos er tro?

 

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.