förrätt bresaola parmesanost olivolja sallad
förrätt bresaola parmesanost olivolja sallad

En enkel förrättstallrik med bresaola.

Torsdag 29 oktober 2015

 

Vi tittar in här en snabb sväng innan vi ska börja fredagsmysa på riktigt denna torsdag. Vi får heller inte glömma ”Hela Sverige bakar” på tv ikväll och där ska visst temat vara choklad. Mmm! Gubben har äntligen gjort sin sjunde och sista arbetsdag och nu ska vi fira helg i dagarna tre. Så länge han är iväg och jagar (!?) fisk till kvällens fish ’n chips med hemmagjord remouladsås passar jag, Neta på att servera er en liten men naggande god förrätt.

 

bresaola förrätt parmesan olivolja sallad

Det behöver inte vara svårt för att det ska vara gott. Hur ofta säger /skriver vi inte det här men det tål alltid att upprepas. Så länge man använder kvalitativa råvaror som smakar bra tillsammans så blir allt smaskens! Så även denna enkla förrättstallrik med bresaola. Se till att köpa en som är tunt skivad för här vill man inte sitta och idissla svårtuggat kött.

Känner man hellre för att göra en lyxpizzavariant med bresaola kan man kolla in detta recept.

 

 

Lägg upp på förrättstallrikar:

salladsmix /ruccola
tunt skivad bresaola
hyvlad parmesanost
olivolja av god kvalitet

 

bresaola förrätt parmesanost olivolja sallad

 

förrätt bresaola parmesanost olivolja sallad

 

Toppen, toppen! Då kanske ni fick er en förrätt till helgen också. Men säg oss, brukar ni fira allhelgona på något visst sätt hemma hos er och vad äter ni denna helg? Ni vet allt om vad vi mumsar i oss så nu vill vi höra från dig… och dig och … dig!!!

Nu kommer fiskaren hem, dags att rusa. På återseende och var rädda om varandra. När visade du senast din käresta hur mycket du älskar honom/henne? Gör det nu genast!

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Mårtenssons Kök

  Bresaola är ju något av det godaste som vi vet att ha på en plocktallrik eller som här, en förrätt. Och på en pizza, ja tack!
  Nej, något allhelgon/halloweenfirande har vi faktiskt aldrig haft någon tradition av. Visst har vi haft gäster någon gång vid denna tidpunkten, men inte för att fira just helgen på något speciellt vis. Just denna allhelgonahelgen har vi varit i Göteborg på en långweekend, njutit av god mat och trevligt sällskap – helt enkelt tankat inför mörka november:)

  Ha en fin vecka,
  kramar på er

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Ni har varit i Göteborg hela helgen och inte hojtat till, vi hade ju kunnat komma och säga hej till er då! 😉 Vi var också i stan i fredags och lunchade och shoppade lite. Men vi förstår att man inte vill planera in alltför mycket en helg när man åker iväg, det måste finnas tid för oplanerade saker och att ta allt i sin egen takt. Vi hoppas ni har energitanken fylld med råge nu inför gråa november och lite tända ljus på det så ska ni se att ni fixar det. En fin vecka till er oxå, kramizar!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.