pizza parmesankräm bresaola ruccola libabröd
pizza parmesankräm bresaola ruccola libabröd

Bresaolapizza med parmesankräm.

Lördag 24 oktober 2015

 

Helg och lördag idag gott folk, men det har väl knappast någon kunnat missa. Sovmorgon, mysfrukost och dagen till att göra precis vad man känner för. Vi vet, alla är inte lediga på helgerna och det gäller även för detta hushåll. Gubbelille ser inte skymten av en ledig dag förrän på fredag men som tur gäller det inte varje helg. Nytt schema, nya tider… medan frun började dagen med en skön och lång lässtund i soffhörnet efter frukost. Fånga dagen!

Men nu ska vi inte misströsta (trots att frugan är sjukskriven en vecka fram med en mellanöreinflammation – ja, så går det när man flyger och är förkyld! Läs och lär.), utan nu gäller det att se framåt. Idag är det på dagen två månader kvar till julafton och FN-dagen och fruns systerson fyller hela 10 år samt inatt börjar vintertiden och därmed ska klockan vridas bakåt en timme. Jahapp, då har vi gjort vår samhälleliga informationsplikt och övergår raskt till dagens recept.

Ni som följt oss ett tag vet att vi gillar pizzor som är gjorda på en färdig botten av libabröd eller stor tortilla. Nu har vi hittat på en ny lyxvariant som går att göra i ett nafs. För ni har väl inte glömt ”Sjökaptenen” med kallrökt lax och pepparrotskräm eller den med parmaskinka och ruccola? Idag bjuder vi er på en bresaolapizza med parmesankräm, hej hopp för denna lördag!

 

pizza bresaola parmesankräm ruccola libabröd

För er som inte känner till vad bresaola är för något kan vi berätta att det är kryddat, saltat och torkat nötkött. Ungefär som parmaskinkan men från nötkreatur istället. Bresaola är mycket gott ihop med parmesanost och ruccola varav vi kom på idén till denna snabblagade pizza.

 

 

 

2 pizzor.

Ugnstemperatur: 250°C

 

 

 

2 libabröd /stora tortillabröd
1/2 burk (à 400 g) färdig pizzasås
1 dl riven Västerbottensost
1 dl riven mozarellaost
8 cocktailtomater, skivade
grovmalen svartpeppar

 

 

 

Topping:

Parmesankräm:
1 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesanost
1 tsk olivolja
grovmalen svartpeppar
salt

 

 

1 förpackning (à 70 g) Bresaola
ruccola

 

 

 

Förbered parmesankrämen först genom att vispa crème fraiche med elvisp tills den blir luftig. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar. Blanda sedan ner den finrivna parmesanosten. Lägg över krämen i en vanlig plastpåse som man sedan klipper ett litet hål på i ena hörnet för att kunna ringla krämen över den färdiga pizzan. Låt stå kallt till servering.

Bred pizzasås på bottnarna. Blanda de båda ostsorterna och fördela ovanpå tomatsåsen. Krydda rejält med grovmalen svartpeppar direkt från pepparkvarnen. Fördela tomatskivorna ovanpå. Grädda pizzorna i mitten av ugnen tills osten smält och blivit fint gyllenbrun, 10-15 minuter beroende på ugn.

Toppa pizzorna direkt med skivor av bresaola, spritsa på parmesankrämen och toppa allra överst med färsk ruccola. Servera pizzorna direkt.

 

pizza parmesankräm bresaola ruccola libabröd

 

 

De senaste dagarna har faktiskt inte varit så tokiga, det gäller bara att fokusera på de rätta sakerna, det vill säga guldkornen:

Vilken frukostlycka de senaste dagarna när vi hittade jullimpa i frysen!

jullimpa mysfrukost

På gårdagens marknad passade vi på att förnya vårt pepparkaksformutbud för snart är det ju dags igen för de där fantastiskt goda julkakorna.

pepparkaksformar

Och till gårdagskvällens soppa bakades det otroligt beroendeframkallande och härligt mjuka vitlöksbullar. Recept utlovas längre fram.

vitlöksbullar

Nu avslutar vi för idag med att önska er alla finingar en underbar fortsättning på denna hösthelg. Var rädda om er själva och varandra och en stor kram till er alla!

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

 1. annepauline

  Mmm, denna pizza ”låter” mycket god. – Jag har gottat mig åt senaste numret av Kuriren i helgen. Vilket härligt reportage ni hade gjort från Italienresan! Det var ett riktigt matspäckat nummer denna gång men ert reportage var som vanligt helt klart bäst.

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Tack så mycket för den recensionen Anne, du gör oss alldeles röda om kinderna av ditt beröm. Kram på dig!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.