jordnötssmörkaka socker ägg jordnötssmör kladdkaka
jordnötssmörkaka socker ägg jordnötssmör kladdkaka

En kladdig jordnötssmörkaka – med bara tre ingredienser.

Söndag 18 oktober 2015

 

Om lördag är officiell godisdag för många torde ju söndag vara fikadagen med stort F. Idag tänkte vi tipsa om en mycket enkel kaka med endast tre ingredienser varav jordnötssmör är den ena och som vi alltid har en burk av hemma.

Ofta äter vi jordnötssmör på skivad banan eller ännu hellre på en rostad macka med färskost och bananskivor som toppas med nötsmöret, gärna i ett tjockt lager och med jordnötsbitar i. Men nu har vi även testat baka denna kaka med jordnötssmör och den gick heller inte av för hackor.

 

jordnötssmörkaka 3 ingredienser ägg socker jordnötssmör

Kakan är väldigt enkel i sitt utförande med endast ägg, socker och jordnötssmör i ingrediensförteckningen. Men är man storförtjust i just detta nötsmör, ja då gillar man helt säkert denna sötsak. Kakan påminner om en kladdkaka i konsistensen.

Receptet har vi hittat på en videosnutt från ”Simple Cooking Channel”. För att se videoklippet, klicka här.

 

 

 

1 kaka.

Ugnstemperatur: 180°C

 

 

 

4 ägg
2 dl socker
150 g jordnötssmör (vi använde crunchy)

 

 

 

Vispa äggen kraftigt med elvisp i 5 minuter tills de blir fluffiga och vita. Tillsätt sockret och vispa ytterligare 1 minut. Tillsätt jordnötssmöret i omgångar under omrörning, blanda ordentligt.

Häll smeten i en smord form, ca. 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda kakan i ugnens mitt i ca. 25 minuter eller tills smeten stannat. Låt svalna.

 

jordnötssmörkaka jordnötssmör ägg socker kladdkaka

 

jordnötssmörkaka socker ägg jordnötssmör kladdkaka

 

 

Nu ska vi bara slänga i oss lite rester till lunch och sen tänker vi bege oss ut i den fina höstsolen. Lite matshopping står på agendan innan vi tänker ge oss i kast med att göra en omgång av världens godaste leverpastej. Vi har suktat så länge men idag har vi äntligen alla ingredienser hemma så det är bara att sätta igång. Det kommer att bli lite över av levern så då får det även bli malda leverbiffar, som en liten bonus helt enkelt.

Vad gör ni denna strålande vackra söndag? Fikar ni något smaskigt? Må så gott och på återseende!

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

  1. Mårtenssons Kök

    Men alltså, vilket bra tips! Detta receptet måste vi ju absolut testa, vi är också tokiga och beroende av jordnötssmör. Har ni testat att ta en klick på en äppelklyfta? Om inte så gör det, det är verkligen hur gott som helst.
    Kakan borde man ju kunna bjuda någon som inte tål gluten också på?

    Ha en fortsatt fin vecka,
    kramar på er

    Svara

    1. Livsnjutarna

      Glutenfri absolut, det missade visst vi att nämna i receptet. Jo, vi har testat jordnötssmör på äppelklyftor och det är också smaskens.
      Tack detsamma, kramizar!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.