morotsbollar citron kardemumma mandel nyttigt godis
morotsbollar citron kardemumma mandel nyttigt godis

Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron.

Onsdag 7 oktober 2015

 

Vi har nog fått lite dille på alla dessa bollar av olika slag utan en massa tillsatt socker. Nyttigare godisbollar som man kan njuta av med gott samvete, till och med ta två av om man känner för det en helt vanlig onsdagskväll.

 

morotsbollar nyttigt godis mandel kardemumma citron

Visst smakar de sött men den sötman kommer från torkad frukt, i detta fall dadlar. De här godisbollarna innehåller dessutom riven morot som gör dem väldigt lätta i konsistensen.

Lite extra tuggmotstånd bidrar mandeln med. En mycket trevlig och nästintill lite överraskande smakkombination (ja, i alla fall för oss!) är kardemumma och citron. Mycket gott!

Receptet hittade vi i foldern ”Tips och recept för en rosa månad” från ICA.

 

 

 

15-20 stycken.

 

 

 

2 dl finrivna morötter
100 g hela skalade mandlar
100 g urkärnade torkade dadlar
1 tsk malen kardemumma
1/2 citron, rivet skal och några droppar saft

 

Att rulla i:

ca. 1 dl kokosflingor

 

 

 

Mixa alla ingredienser till bollarna utom citronsaften i en matberedare med kniven monterad. Smaksätt sedan med några droppar citronsaft.

Forma smeten till runda bollar och rulla dem därefter i kokosen.

Förvara bollarna i kylskåp men ta gärna fram dem en stund innan de ska ätas så framträder smakerna bättre.

 

morotsbollar kardemumma citron mandel nyttigt godis

 

morotsbollar mandel kardemumma citron nyttigt godis

 

morotsbollar citron kardemumma mandel nyttigt godis

 

 

Nu håller vi på och packar för några dagars vistelse i hemtrakterna. Imorgon lyfter flyget från Landvetter med siktet inställt på Vasa via Helsingfors. Det är ingen resa vi egentligen ser fram emot att göra men den måste göras. På lördag följer vi Peppes farmor till den sista vilan.

Men vi hoppas och tror att denna resa även ska innehålla många fina och mysiga stunder. Vi ska göra vårt allra bästa. Var rädda om varandra så hörs vi snart igen!

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

  1. Mårtenssons Kök

    Vi har också spanat in detta receptet, trevligt att kunna göra de där dadelbollarna med lite smakvariation. Känns lite som att dessa andas lite julkänsla med kardemumman?
    Hoppas ni har en fin vistelse i Finland, trots orsaken att resa dit…

    Kramar på er

    Svara

    1. Livsnjutarna

      Ja lite julkänsla är det nog över de här godisbollarna och ibland tror man till och med att man äter en kardemummastinn kanelbulle 😉 Tack för omtanken, det blev ett sorgset men fint avslut ändå. Kramizar!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.