blåbärssmoothie havregryn mjölkfri banan chiafrön
blåbärssmoothie havregryn mjölkfri banan chiafrön

En lätt, mjölkfri och välgörande blåbärssmoothie för både knopp och kropp.

Söndag 30 augusti 2015

 

I helgen har vi lyxat till det med denna lite lösare blåbärssmoothie som verkligen gör skillnad i kroppen. Fråga oss inte på vilket sätt utan det är mer en känsla som är väldigt stark och påtaglig just i magtrakten. Supersmoothie kallar Susanne Jonsson, kockan i ”Go’ kväll”, den på sin blogg och vi är helt på det klara med att hålla med henne.

 

blåbärssmoothie vatten havregryn chiafrön banan

Kanske är det havregrynen som gör underverk ihop med chiafröna som mixas. Kanske är det bananen ihop med blåbären som ger en trött och sliten själ extra energi och en skön samt lång mättnadskänsla. Kanske är det att enbart vatten används som vätska, och därmed gör den helt mjölkfri, som gör den lätt och okonstlad i all sin härlighet.

Ett som är säkert är att smoothien är väldigt god och gör frukoststunden så där underbart lyxig i all sin enkelhet. Ger en mod under resten av dagen att skynda så där härligt långsamt!

I och med att denna smoothie görs på havregryn och vatten istället för havremjölk blir den bra mycket billigare också.

 

 

 

1 stort glas / 2 mindre glas.

 

 

1 dl havregryn
1 tsk chiafrön
1 mogen fryst banan, delad i bitar
1 dl frysta blåbär
1/2 krm vaniljpulver
3 dl vatten
ev. lite honung att söta med för den som önskar en sötare smak

 

 

 

Blanda alla ingredienser i en matberedare med kniven monterad / i en blender och mixa allt skummigt. Häll upp i glas och njut en liten smula.

 

helgfrukost blåbärssmoothie

 

 

mjölkfri blåbärssmoothie havregryn banan chiafrön

 

blåbärssmoothie havregryn mjölkfri banan chiafrön

 

Vi är glada ända in i själen när vi tittar på statistiken över vårt bloggande. Denna augustimånad sätter vi ett nytt personbästa med besökarrekord (igen!) och det är tack vare alla er som kikar in här med jämna mellanrum. Så ett varmt och hjärtligt tack till er alla finingar som sporrar oss att fortsätta blogga! Vi är så glada att ni vill umgås tillsammans med oss här i vårt kök och vi hoppas på många fortsatt fina stunder framöver.

Vi finns ju, som många av er redan vet, också på Facebook och där har ”gilla-antalet” också sakta men säkert ökat. Så varmt välkomna ska ni vara även via den kanalen där vi uppdaterar mer frekvent ibland och med fler vardagsbilder.

Har ni förresten sett den nya loggan här på bloggen? Vi ska försöka göra den lite större men om ni tittar riktigt noga (med förstoringsglaset i högsta hugg!) så kanske ni ser att bakom själva texten döljer sig något tecknat, konturer av livsmedel och köksattiraljer. Konstnären är självaste herremannen i detta hushåll!

Arkivsidan är välbesökt hos oss och vi håller på att uppdatera den som bäst för att göra den mer lättnavigerad för att snabbare hitta det man är på jakt efter.

Har ni tips och idéer på hur denna blogg ytterligare kan utvecklas är det bara att höra av sig till oss, antingen via en liten kommentar här nedanför eller via kontaktformuläret som hittas här. Eller varför inte bara skriva en liten rad om hur ni hittade hit till oss för det är vi allt bra nyfikna på. Hur hittade just du till vårt gourmetkök?

Önskar er alla godingar därute en fantastiskt mysig söndag, denna sista i augusti, ett fint avslut på helgen samt en underbar start på den kommande veckan där även september gör sitt intåg. Med denna blåbärssmoothie i magen går det lite lättare att ta sig an en ny arbetsvecka men än är det många timmar kvar att njuta av helg. Kram på er!

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 1. annepauline

  Ja, hur hittade jag till ert gourmetkök? Det är ju något år sedan nu så jag har helt glömt bort hur. Men tänk så många fina recept jag fått genom er. Jag kan säga att jag är ofta i ert arkiv och ”rotar runt”. Världens bästa matblogg!

  Svara

  1. Livsnjutarna

   ”Världens bästa matblogg” – tack Anne, det var nog den absolut finaste kommentar vi kan få och den värmer verkligen ända in i hjärtat. Helt ofattbart att någon kan ha oss som toppfavorit, fantastiskt! En stor kram på dig och vi hoppas kunna hålla ställningarna här i vårt kök. 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.