Lördag 18 juli 2015
Låt oss presentera en ny superstjärnedrink på den somriga semesterhimlen. Den titulerar sig så fint som Hugo och varför den heter så har vi ingen aning om. Vi gick förbi en reklamskylt i Åbo (Finland) med receptet på denna friska sommardrink, fotograferade med vår smarta telefon och testade den härom kvällen.
Detta är en perfekt fördrink att smutta på under tiden man väntar på att grillen ska få alldeles perfekt glödbädd. Det fina med Hugo är att den är fräsch i smaken och att den har en väldigt låg alkoholhalt för man vill ju kunna njuta maximalt av det man grillar också. Lite att den påminner om Mojito till smaken tack vare myntan. Vederkvickande och god!
Så skål på er alla finingar för här får ni proportionerna!
1 drink.
isbitar
färska myntablad
1 dl mousserande torrt vitt vin
4 cl flädersaftkoncentrat
Indian Tonic
Fyll ett glas rejält med isbitar som varvas med rivna myntablad. Ju fler blad desto starkare myntasmak, det är lite som man tycker själv blir bra.
Fyll på med flädersaftkoncentrat och mousserande vin (vi använde Prosecco) och toppa med lite Indian Tonic efter behag.
Hörde vi någon säga skål?!?
Nej, nu får vi allt röra på påkarna om vi ska hinna i tid till ett 75-års kalas vi blivit inbjudna till ikväll. Ett par kompisar har fyllt 40 + 35 och firar gemensamt med trädgårdspartaj. Det ser vi fram emot.
Återstår bara för oss att önska er alla finingar en superdupertrevlig fortsättning på denna lördag och på återseende bör vi väl tillägga.
Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~