Lördag 4 april 2014
God fortsättning på denna soliga påskhelg alla finingar. Vi tänkte snabbt kika in här denna påskafton för att verkligen önska er en Glad Påsk! Vi hoppas ni äter och dricker njutningsfullt med alla sinnen öppna för nya och spännande smakupplevelser.
Vad är väl påsken utan något sött att smaska på? I år hittades denna goda hemlagade vita tryffel i vårt påskägg eller snarare i vår godisskål. Det här med stora papperspåskägg är inte riktigt vår grej.
Man skulle tro att tryffeln är alldeles för söt och sliskig med all denna vitchoklad som den innehåller men se där har man fel. Både skal från lime och mörk rom bryter fint av och gör den till en väldigt elegant tryffel. Att rulla tryfflarna lite ojämnt och inte göra dem helt runda gör att de blir fint rustika i sin kantighet. Det ska synas att de är hemmagjorda.
Vi får båda förnimmelser av drinken mojito när tryffeln smälter i munnen. Det här är kvalitativa kalorier om vi får tycka till så därför får denna våriga (och påskiga) tryffel högsta betyg av oss.
Receptet kommer ur Pernilla Wahlgrens bok ”Pernillas praliner”.
20-25 tryfflar.
1 dl vispgrädde
25 g smör
300 g vit choklad
1 lime, skalet
1 msk mörk rom
Att rulla i:
florsocker
Hacka vitchokladen grovt.
Koka upp grädde och smör i en kastrull och ta från värmen. Blanda ner den hackade chokladen och rör tills den smält helt.
Tvätta limen noga och riv allt det gröna skalet ner i chokladen. Blanda i rommen.
Ställ kastrullen i kylskåpet 1-2 timmar och rör om då och då så att tryffeln stelnar men fortfarande är smidig.
Sikta ner florsockret på en tallrik. Forma kulor, här använde vi två skedar, och rulla i florsockret. ”Damma” av tryfflarna lite innan du lägger över dem i en förvaringsburk med lock. Förvaras kylskåpskallt.
Ta gärna fram tryfflarna en stund innan de ska ätas så framträder smakerna mer.
Då återstår att bänka oss vid middagsbordet som är påskfint dukat (som ni kunnat se på Facebook med många andra bilder från vårt påskfirande) och njuta av resterna från långfredagens lilla påskbuffé. Precis som vi gjort hela dagen. Oss går det ingen nöd på. En liten tryffel eller två efter maten får det nog också bli.
Smarriga påskstunder!
~Neta & Peppe~
Mårtensson kök
Inte alls dumt med en mojjotokula efter maten, det tackar vi inte nej till!
Hoppas påsken varit fortsatt fin och att veckan blir bra,
kramar
Livsnjutarna
Inte dumt alls, bara farligt gott! 😉
annepauline
Påsken kom och gick…det var mest mulet och kyligt väder här hos mig men det gjorde ingenting. Jag ligger efter med bokläsningen, jag har köpt på mig för många böcker, så jag satt inne och läste och läste. Jag bakade dock efter receptet på goda chokladmuffins som ni lagt ut här och de var verkligen super-goda. Gissa om de gick åt på en gång!
Livsnjutarna
Ja, vi förstår att muffinsen gick åt som smör i solen, de är farligt goda!