vegetariskt spenatpannkaka skrädmjöl färsk spenat
vegetariskt spenatpannkaka skrädmjöl färsk spenat

Grönt är skönt – spenatpannkaka med skrädmjöl. Och en matvrå.

Tisdag 10 mars 2015

 

Idag blir det grönt på tallriken i dubbel bemärkelse. Vegetariskt och en helgrön spenatpannkaka står på menyn. Vi använder oss av lite skrädmjöl i smeten vilket gör pannkakan väldigt fyllig och mättande samt ger en fin havresmak.

Kort och gott så känns denna pannkaka väldigt fräsch och otroligt nyttig när man äter den. Vi valde att servera den med keso och blandade oliver av god kvalitet.

spenatpannkaka skrädmjöl

Skulle man nu känna för att ha lite mer köttigt att äta till föreslår vi stekt bacon eller varför inte lax, både kallrökt och gravad fungerar finfint. Lax och spenat är ju sedan länge en given kombo.

 

 

 

 

4 portioner.

Ugnstemperatur: 225°C

 

 

 

200 g färsk spenat
7 dl mjölk, 3%
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl skrädmjöl
1 tsk salt
25 g smält smör

 

 

Till servering:

keso
blandade oliver

 

 

 

 

Mixa spenaten i matberedare med kniven monterad. Lägg över spenaten i en bunke. Vispa ner äggen. Vispa i mjölk, salt och båda mjölsorterna lite i sänder till en jämn smet. Vispa sist ner smöret. Låt smeten stå och svälla 30 minuter.

Smöra en långpanna och häll i pannkakssmeten. Grädda i ugnens mitt ca. 30 minuter eller tills pannkakan stannat och fått lite färg. Låt stå en stund och skär den sedan i portionsbitar.

Keso och blandade oliver gör sig gott till denna spenatpannkaka.

 

spenatpannkaka vegetarisk färsk spenat skrädmjöl

 

keso olivmix

 

vegetariskt spenatpannkaka skrädmjöl färsk spenat

 

 

Nu har vi äntligen fått hem senaste numret av Kuriren (4/2015) där vi medverkade med en matvrå om lergrytemat. Alltid lika roligt att få se sina egna ord och bilder i tryck. För er som inte har möjlighet att hålla i ett exemplar av tidningen har vi fotat tidningssidorna och länkar nedan till alla recept som fanns med i matreportaget. Håll till godo och en klapp på axeln till oss!

 

lergrytemat kuriren matvrån

 

kuriren matvrån lergrytemat

 

matvrån kuriren lergrytemat

 

Kalops

Portvinskyckling

Pulled beef

Pulled pork

Pulled chicken i currysås

Texas chili

Timjansdoftande sjömansbiff

 

 

Och därmed fick ni ju ytterligare lite inspiration för kommande middagar och en liten simtur i vårt receptarkiv som börjar bli rätt så mastigt. Katjing!

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

  1. annepauline

    Jag fick hem mitt exemplar av Kuriren igår. Där var ni! Så läckra recept och jättefina bilder. Det var en god idé att min son får er matbilaga bifogad med lergrytan i födelsedagspresent. Han kommer garanterat att bli nöjd!

    Svara

    1. Livsnjutarna

      Japp, där var vi! 😉 Roligt att du tyckte om den, tack! Härligt att vi även kan bidra med presenttips ibland. 🙂

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.