baka med choklad i långpanna kärleksmums mockarutor
baka med choklad i långpanna kärleksmums mockarutor

Världens godaste kärleksmums som blev kalasmums.

Torsdag 26 februari 2015

 

Nu är det dags att servera er världens godaste kärleksmums. Man kan undra vad Leila Lindholm och Netas mamma har gemensamt? Svaret är detta chokladiga bakverk. För här har vi gjort en fusion som blev kalasmums och välbalanserad i både sötma och chokladsmak! Botten från mammas mockarutor och glasyren från Leilas kärleksmums blev riktiga födelsedagsmums för Netas kollega som fyllde år för ett tag sen.

kärleksmums mockarutor

Kakan är toppad med något så enkelt och gott som hackad mjölkchoklad, och frågar ni oss så ska det vara Fazers blå. För att få lite färg på hela kakan fick också några choco dots pryda den delikata frestelsen.

För att få till känslan av lite extra lyx och flärd serverade vi vispad grädde till. Mums så blev det nästan som en bakelse!

 

 

 

1  långpanna.

Ugnstemperatur: 250°C

 

 

 

3 ägg (rumstempererade)
4 1/2 dl (3 kkp) socker
2 1/4 dl (1 1/2 kkp) gräddmjölk
6 3/4 dl (4 1/2 kkp) vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1  1/2 msk kakao
200 g smält smör

 

 

 

Smörj en långpanna eller använd bakplåtspapper. Blanda ihop alla de torra ingredienserna.

Smält smöret och ta bort från spisen och blanda i gräddmjölken.

Vispa ägg och socker poröst med en elvisp. Rör försiktigt ner gräddmjölk-smörblandningen med elvisp på låg hastighet. Sikta ner de torra ingredienserna och rör om försiktigt med t.ex. en slickepott.

Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 5-8 minuter. Håll koll så att ytan inte bränns när det är så hög ugnstemperatur. Gör ett stickprov för att vara säker på att kakan är genomgräddad. Låt kakan kallna helt innan glasyren bres på.

 

 

 

Chokladglasyr:

2 dl vispgrädde
2 msk riktigt starkt kaffe
200 g mörk kvalitetschoklad (70%)

 

 

 

Garnering:

grovhackad mjölkchoklad
ev. choko dots

 

 

 

Finhacka den mörka chokladen. Koka upp vispgrädden,häll i kaffet och låt svalna något. Häll i den mörka chokladen och rör tills den smält. Glasera kakan.

Strö över grovhackad mjölkchoklad och låt glasyren stelna. Här ska man inte ha alltför bråttom för det kan ta lite tid. Skär kakan i bitar.

Kakan kan mycket väl frysas in men lägg inte flera lager på varandra.

kärleksmums födelsedagsmums mockarutor

mammas mockarutor leilas kärleksmums

baka med choklad i långpanna kärleksmums mockarutor

Så nu kan väl ändå helgen få komma efter receptet på denna mumsiga kaka, eller vad säger ni? Kanske blir det till att baka i helgen? Veckan har minst sagt svischat förbi. Nu hoppas vi att helgen inte har lika bråttom. På lördag vankas det matmässan ”Passion för mat” för vår del och efteråt har vi bokat middagsbord i Göteborg.

Det lutar åt lite after work imorgon kväll också. Efter en tuff arbetsvecka är det skönt att få lite omväxling, middag ute som belöning får man gott och väl unna sig ibland. Och nu var det allt bra länge sen sist. Men det får nog bli här i hemknutarna så man har nära hem sen när ögonlocken ramlar ihop och tröttheten tar överhand.

 

Smarrig fikastund!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. annepauline

    Kärleksmumsen mottogs med glädje! Världens godaste pannbiffar likaså så ni kan tro jag var populär i helgen. Jag har tipsat sonen om er blogg så jag anar att han är inne och kikar då och då.

    Svara

    1. Livsnjutarna

      Ååå så roligt att höra att allt var till belåtenhet! Så glada vi blir när vi hör att du bjuder hela familjen på våra recept och än mer att du tipsar vidare om oss. Det tackar vi för! Ha en fin vecka, kram på dig!

      Svara

Lämna ett svar till Livsnjutarna Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.