hemlagad pasta pappardelle kastanjechampinjoner tryffelolja vegetariskt
hemlagad pasta pappardelle kastanjechampinjoner tryffelolja vegetariskt

Hemmagjord pappardelle med kastanjechampinjoner och tryffelolja.

Torsdag 19 februari 2015

 

Pastadax är det nu, för det har vi bestämt. Punkt slut. Och inte vilken pastarätt som helst, utan den vi mumsade på förra helgen på självaste hjärtanens dag. Då vi dessutom passade på att göra hemmagjord pasta som är så mycket godare än någon av den som finns att köpa. Men det förstår väl vem som helst. Inget illa ment till er som köper pasta, det gör vi också. Det är ju inte så att vi en tisdag när vi ska äta korv och makaroner (gör vi nånsin det förresten?) ställer oss och knådar till pastadegen först. Nej, vid utvalda tillfällen då vi känner att vi har gott om tid, då kommer pastamaskinen fram. Andra gånger tar även vi fram pastapaketet ur skafferiet och gott det!

Så bara för att vara extra tydliga nu kan även denna pastarätt göras med köpepasta men satsa gärna på ett kvalitetsmärke, speciellt om ni tänker avnjuta middagen en helgkväll.

hemlagad pappardelle kastanjechampinjoner tryffelolja

Denna pastarätt med pappardelle, en bredare variant av klassisk tagliatelle (bandspaghetti), är dessutom vegetarisk men det finns så många fina smaker att njuta av så det tänker man inte ens på. Istället för vanliga champinjoner använde vi oss av kastanjechampinjoner för de har ännu mer smak i sig. Tryffeloljan skvätte vi på rejält med (men så hade vi en olivolja med svart tryffel som är något mildare än den vita tryffeln) och med vitlök till så satt vi bara och mmm:ade när vi åt. Mycket gott och så enkelt! Men så är det också Fernandos och Zetas melodi, vars ytterligare ett recept således dyker upp här i vårt kök.

I vinglaset: Vitt vin rekommenderades, lite till vår förvåning men det passade finfint och var dessutom ekologiskt. ”Cameleon” (nr. 6031)

 

 

 

 

4 portioner.

 

 

 

 

4 portioner pasta (klicka här för recept på vår egen hemmagjorda pasta)

200 g kastanjechampinjoner
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 dl vispgrädde
2 msk hackad bladpersilja
1 dl riven parmesanost
2-4 msk olivolja med vit tryffel
salt, svartpeppar

 

 

 

 

Ansa och skiva svampen tunt. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen eller enligt receptet på hemmagjord pasta.

Stek svampen gyllenbrun i olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken mot slutet. Häll på grädde och låt koka upp. Smaksätt med tryffelolja, salt och nymalen svartpeppar.

Vänd ner svampen, persilja och parmesanost i den nykokta, avrunna pastan.

Låt tryffeloljeflaskan stå framme på middagsbordet för den som vill ha en extra skvätt på sin pasta vid servering, tryffel är vansinnigt beroendeframkallande.

 

hemlagad pasta vegetariskt kastanjechampinjoner tryffelolja

 

hemlagad pasta pappardelle kastanjechampinjoner tryffelolja vegetariskt

 

Så imorgon är det äntligen fredag. Frugan återgår till jobbet efter att ha kurerat sig klart för denna gång. Passar väl bra med två lediga efter en arbetsdag, man ska ju inte ha ihjäl sig heller. Lagom är bäst! Hur helgen kommer att se ut är ännu oskrivet. Vi har ju inte vågat planera något storartat när hälsan varit si som så. Att Netas mamma fyller år på lördag har vi koll på men något stort firande blir det inte för vår del. Ett telefonsamtal med ett makabert sångnummer ska lilla mamma få men eftersom hon bor så långt borta (Finland) fikar vi på hemmaplan istället. Och sen var det visst en jobbsöndag för gubbelille. Jaha, då blir det nog rätt lugnt i helgen ändå. Vilka planer ni än smider för helgdagarna två hoppas vi att de blir precis som ni önskar er!

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. annepauline

  Jag BORDE ju laga en sådan här rätt någon gång. Nu sitter jag här och har absolut ingen aning om hur detta kan smaka. Kanske dags att börja vidga mina matlagningsvyer? Vad tycker ni om det? Hehe! – Jag har ingen pastamaskin, men det finns ju fin pasta att köpa i vissa affärer.
  Ha en trevlig helg!

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Att utmana sig själv på olika sätt kan vara bra ibland, även när det gäller mat. Vi tror att du vågar dig på en sådan här rätt när du är mogen för det. Det krävs bara lite mer bearbetning från vår sida så är du snart igång. 😉 Hoppas helgen varit fin, kramizar!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.