pannbiffar karamelliserad lök
pannbiffar karamelliserad lök

Världens godaste pannbiffar med mycket karamelliserad lök och lite grädde.

Onsdag 18 februari 2015

 

Dagen mitt i veckan är kommen, lill-lördag, och då kan man behöva något riktigt gott för att orka ända fram till målsnöret då helgen kan börja. Visst är det fantastiskt hur mycket lite god mat kan göra för ork och motivation? Därmed inte sagt att man inte bör tänka på att äta hälsosamt och på ett sätt som gör gott för var och en av oss. Och visst tar du dig den extra stunden att verkligen känna efter vad maten smakar om du en gång gjort dig besväret att tillaga den?

 

pannbiff världens godaste

Dagens pannbiffar gör verkligen livet lite enklare att leva vågar vi påstå. Husmanskost i världsklass! Om inte annat mättar de gott och de är så vansinnigt goda så vi till och med vågar kalla dem världens godaste. Dock kanske vi inte kan hålla oss helt objektiva i vår bedömning men strunt samma. Receptet vill vi ändå bolla över till er.

Biffarna är otroligt saftiga tack vare att vi använt oss av blandfärs. Den karamelliserade löken skulle vi inte vilja vara utan och när löken dessutom stekts i samma fett som biffarna blir den bara ännu mer smakrik. För allt i världen, glöm inte den där lilla gräddskvätten som hälls ner i traktörpannan efter att både biffar och lök stekts klart. Det blir en fantastiskt god skysås som toppar allt.

 

 

 

 

 

4 portioner.

 

 

 

600 g blandfärs
1/2 gul lök, riven
1 1/2 msk kalvfond
1 tsk worcestershiresås
1 tsk soja
salt, svartpeppar
1 ägg
smör till stekning

 

 

 

Karamelliserad lök:

4 gula lökar
1 tsk socker

 

 

Till servering:

1 dl grädde

kokt potatis
broccolibuketter

 

 

 

 

Blanda färsen väl med alla ingredienser, rör ner ägget sist. Forma smeten med fuktade händer till sex biffar.

Hetta upp en traktörpanna med smör och stek biffarna på båda sidor på medelvärme, ca. 3 1/2 minut/sida tills de fått fin färg. Lägg över biffarna i en form och låt dem ligga i ugnen på varmhållning under tiden du tillagar löken.

Skala och skiva lökarna. Stek löken (i fettet som biffarna stektes i och liten extra smörklick) på hög värme, löken ska bli glansig och mjuk samt få lite färg. Sänk värmen och strö över socker, blanda så att sockret karamelliseras (blir gyllenbrunt) runt lökringarna.

När löken är klar lägger du tillbaka biffarna i traktörpannan och fördelar löken på dem. Sen slår du på grädden och låter den puttra samman med resten av stekskyn under lock i ett par minuter.

Pannbiffarna är goda att servera med kokt potatis och broccolibuketter.

 

pannbiff karamelliserad lök husmanskost

 

pannbiffar karamelliserad lök

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

 

  1. annepauline

    Pannbiff med lök ÄR gott. Det här är en variant som jag absolut måste göra. Jag skrev omedelbart ut receptet!

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.