plommonbollar hälsosamt godis rawfood
plommonbollar hälsosamt godis rawfood

Hälsosamt godis: Nötfria plommon- och chokladbollar.

Söndag 18 januari 2015

 

Att goda idéer kan komma till en när man är ute och motionerar är nog ingen nyhet. Däremot är receptet vi tänker delge er nu en ännu rykande varm nyhet. Så nytt att vi alldeles precis provsmakat den första godbiten. Och vilken läckerbit, dessutom helt socker- och nötfri.

rawfood plommonbollar

Det tål att upprepas, nej vi förespråkar inga dieter men däremot är vi öppna för att prova på allt vad som kommer i vår väg. Mer eller mindre hälsosamt! Det var så vi stiftade bekantskap med dadel- och chokladbollarna som är så att säga urfadern till dessa plommon- och chokladbollar. För idag var det lite av man-tager-vad-man-haver som avgjorde vad som hamnade i dessa godbitar. Dock ville vi ha dem absolut nötfria (varför vet vi inte riktigt, magkänslan sa så!) och kom då att tänka på att rostade solrosfrön smakar väldigt nötigt. Och så fick de lite kanel- och kaffesmak (koffeinfritt) som pricken över i:et.

Så nu kan vi avnjuta en eller till och med flera chokladbollar à la rawfood med gott samvete till sköna söndagsfikat och vi tycker att just du ska göra precis likadant. För det är du värd!

Vill du göra en större sats med en gång förstorar du bara receptet till önskad mängd. Plommonbollar är bra att ha i frysen för de tinar snabbt när sötsuget kickar igång.

 

 

 

 

Av denna mängd blir det 6 stycken.

 

 

 

50 g (1 dl) ekologiska solrosfrön
50 g ekologiska mjuka katrinplommon
1 msk kakao
1/2 krm malen kanel
1/2 – 3/4 msk starkt kallt kaffe

 

 

 

Att rulla i:

1/4 dl ekologiska kokosflingor

 

 

 

 

Rosta solrosfröna till gyllenbrun färg i en torr stekpanna. Låt fröna svalna på en tallrik.

Mät upp alla torra ingredienser i matberedaren med kniven monterad och mixa tills solrosfröna blivit fint fördelade. Tillsätt sedan kaffet, bara så mycket att chokladbollssmeten går ihop och du kan rulla bollar av den. Forma till sex bollar och rulla i kokosflingor. Ställ kallt en stund innan servering.

 

plommon- och chokladbollar rawfood nötfritt

plommonbollar hälsosamt godis rawfood

 

 

 

Smarrig fikastund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.