räkcocktail avokadokräm nyår
räkcocktail avokadokräm nyår

Räkcocktail toppad med avokadokräm.

Söndag 4 januari 2015

 

Nu är det dags att bjuda er på förrätt, nämligen den som serverades på nyårsafton. Det känns alltid festligt och lyxigt när det finns skaldjur med i bilden. Denna fräscha räkcocktail består även av en god vinägrett och toppas med en smakrik och fyllig avokadokräm. Som gjort för en glammig festkväll!

Erika och Marcus som var förrättsansvariga hade förberett själva räk- och grönsaksblandningen i en skål samt vinägrett och avokadokräm i egna burkar. På detta sätt var det enkelt att transportera förrätten hem till oss och snabbt svänga ihop den på plats.

 

 

 

 

6 portioner.

 

 

 

600 g räkor, med skal (frysta, tinade går bra)
8-10 körsbärstomater
2 salladslökar
ca. 50 g färsk babyspenat

 

 

Vinägrett:

2 msk olivolja
1/2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
salt
svartpeppar

 

 

Avokadokräm:

1 – 1 1/2 avokado
1 – 2 msk crème fraiche
1 – 1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 tsk färskriven pepparrot
salt
svartpeppar

 

 

Garnering:

klyftor av lime

 

 

 

 

Skala räkorna. Skär tomaterna i klyftor. Strimla salladslöken. Blanda allt i en bunke tillsammans med spenaten.

Avokadokräm:
Dela och kärna ur avokadon. Mixa avokado tillsammans med crème fraiche, limejuice och riven pepparrot till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg i en skål och täck väl om du inte ska äta förrätten genast.

Vinägrett:
Blanda alla ingredienser till vinägretten, smaka av med salt och svartpeppar.

Så här långt kan förrätten förberedas.

Före servering:
Blanda räk- och grönsaksblandningen med vinägretten och fördela i fina glas. Toppa med avokadokräm och dekorera med en limeklyfta.

 

räkcocktail avokadokräm nyår

 

En förrätt som består av fisk eller skaldjur passar ypperligt att servera på en meny där huvudrätten är av det mer köttiga och mättande slaget. Således kommer nyårsaftonens huvudrätt som var av ett vilt slag att serveras er i nästa inlägg här.

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    1. Livsnjutarna

      Ja, ibland kan det vara trevligt att variera sig även när det gäller gamla goda klassiker. Utan att för den skull sparka ut den gamla.

      Svara

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.