julgodis rice krispies treat
julgodis rice krispies treat

Lucka 24: Rice krispies treat-rutor med mörk choklad.

24 december 2014

 

lucka 24 blogg julkalenderSå var den äntligen här, välkommen du kära efterlängtade julafton in i var mans koja och slott. Därmed är denna matiga julkalenders absolut sista lucka öppnad och det känns både vemodigt men samtidigt väldigt skönt. Vi är glada och tacksamma för alla som följt vår julkalender, statistiken visar att aldrig förr har vi haft så många besökare här i vårt bloggkök. Det glädjer oss och gör hjärtat extra varmt! Vi hoppas ni fortsätter följa våra matäventyr även efter jul. Säg, hittade ni något smarrigt i vår kalender som ni har inspirerats av, till och med kanske tillagat?

Men i den sista och tjugofjärde luckan finner du alltså ett recept på ett enkelt och snabblagat sista-minuten-julgodis.

Dessa rice krispies treat-rutor påminner lite om chokladgodiset Lion. De är härligt sega, krispiga och lagom söta. Överdraget av mörk choklad dämpar den värsta sötman och gör det riktigt gottigt. Julgottigt!

rice krispies treat julgodis

 

 

 

40-50 mumsbitar.

 

 

 

50 g smör
250 g marschmallows
12 dl rice krispies
1 dl hasselnötter
200 g mörk choklad (70%)

 

 

 

 

Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Lägg över dem på en tallrik och låt kallna.

Smält smöret i en stor kastrull. Rör i marschmallows och smält samman med smöret på medelvärme. Ta kastrullen från plattan och rör ner de rostade nötterna och sedan rice krispies.

Täck en liten långpanna med bakpapper och häll upp massan. Platta till med handen lätt fuktad med kallt vatten, till en ca. 2 cm tjock kaka. Ställ svalt tills kakan är kall.

Skär kakan i rutor, ca. 4 X 4 cm. Smält den mörka chokladen och doppa rutorna i chokladen. Ställ att stelna på bakpapper med chokladen uppåt.

Förvara i kylskåp men ta gärna fram en stund innan servering.

 

julgodis rice krispies treat

 

 

I Te-adventskalendern: Amandas julte. Svart te från kontrollerade ekologiska odlingar, kanel, nyponskal, ingefära, nejlikor, peppar och kardemumma.

 

 

”När alla ljusen brinner
då blir det jättekul
med klapparna och tomtarna
som önskar oss God Jul!”

 julkortshälsning

(Lånad bild, konstnär: Lars Carlsson.)

 

 

 

Från oss båda till er alla, med önskan om en riktigt God och fridfull Jul!
~Neta & Peppe~

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.