12 december 2014
Fredag och lucka 12 är nu öppnad. Bakom denna lucka gömmer sig en sill som skapar ett riktigt ha-begär. Denna krämiga och smakrika sill har riven Västerbottensost i. Cayennepeppar och vitlök rundar av smaken på ett fint sätt. Alla ingredienser går verkligen hand-i-handske i denna sillinläggning som simmar sig högt upp på vår sill-topp.
Receptet kommer från ostens egen hemsida.
1 förpackning (à 420 g) 5-minuters sill
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
en dutt cayennepeppar
svartpeppar
salt
Låt sillen rinna av på hushållspapper. Skär den sedan i lagom stora bitar.
Blanda samman majonnäs, yoghurt och den rivna osten. Pressa i vitlöksklyftan, rör ner senapen och dutta i lite cayennepeppar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt sillen stå och dra i kylskåp i ett dygn innan servering.
I Te-adventskalendern: Vilda körsbär. Rooibos, jordgubbsblad och naturlig arom från kontrollerade ekologiska odlingar.
Och skulle nu stormen Alexander komma förbi er dörr så uppmanar vi er alla att stanna inomhus och vara rädda om varandra. Här har han inte synts till än och det är vi glada för. Endast regn och lagom mycket rusk. Gott så.
Smarrig sillstund!
~Neta & Peppe~
Mårtensson kök
En av de nya favoritinläggningarna i vårt kök, den är verkligen god. Men vad blir inte gott med västerbottenost?
Alexander kom en sväng förbi oss, men det blev långt ifrån så fasligt blåsigt som de varnade för. Tack och lov, får vi väl säga! Skåneland är stormigt tillräckligt:)
Ha en fin helg,
kramar
Livsnjutarna
Men va kul att detta är en av era favoriter också. Ja, västerbottenosten är magisk och kan förvandla vilken maträtt som helst till lyx. Skönt att höra att Alexander inte våldgästade er, vi var allt oroliga för er.
Hoppas helgen varit fin, kramizar!