risoni kallrökt lax pepparrot laxrisoni
risoni kallrökt lax pepparrot laxrisoni

Krämig laxrisoni.

Tisdag 18 november 2014

 

Vill ni ha middagen klar på mindre än en halvtimme så är detta svaret på era matböner. En snabblagad vardagsrätt gjord på rispasta och rökt lax. Krämig tack vare såsen på crème fraiche och färskost med lite sting från riven pepparrot. Ärterna gör den lite färgglad. Smakrikt och enkelt!

laxrisoni rökt lax

Recept från ett urklipp ur Allers (27/2007) med lite egna små ändringar.

 

4 portioner.

 

 

2 dl risonipasta
150 g rökt lax
100 g ärter, djupfrysta
1 dl crème fraiche
100 g naturell färskost, t.ex Philadelphia
1 msk riven pepparrot (på tub)
2 msk hackad dill
salt, svartpeppar

 

 

 

Koka rispastan al dente (enligt anvisning på förpackning) i rikligt med saltat vatten. Låt de djupfrysta ärterna koka med den sista minuten.

Skär laxen i strimlor.

Rör ihop crème fraiche och färskost i en kastrull. Blanda i pepparrot och dill och värm försiktigt på spisen.

Häll av ärt-rispastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Rör ner färskostsåsen och krydda med svartpeppar. Smaka av om det behövs mer salt.

risoni kallrökt lax pepparrot laxrisoni

laxrisoni pepparrot rökt lax

Ännu en gråmulen novemberdag utanför fönstret. Vi tänder ljus överallt för att lysa upp vår tillvaro. Visst blev den mycket ljusare sedan gubben återvände hem sen söndagskväll. Försenad avgång från Uleåborg gjorde att han missade sin transfer från Helsingfors till Göteborg. Det fick bli en extra flygning via Stockholm för att slutligen landa på Landvetter lite mer än två timmar senare än först tänkt. Slutet gott, allting gott!

Frun i huset stegade iväg till farbror Doktorn igår och blev sjukskriven fram till och med torsdag. Denna eländiga förkylning är den segaste i mannaminne! Men vi hoppas på snabb bot och bättring sedan hon fick utskrivet ögondroppar mot dubbelsidig ögoninflammation och nässpray mot begynnande bihåleinflammation. Var rädda om er i dessa förkylningstider och låt kroppen vila när den säger till. Härmed sätter vi punkt från bacillhotellet för denna gång.

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. annepauline

  Tänk att jag tycker om den här risonipastan. Den känns så ”behaglig” att äta på något sätt. Så detta recept tackar jag för. Det ska absolut provas.

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Ja, risonipastan är trevlig som alternativ till den vanliga ”stora” pastan. Vi kanske tycker att man inte blir lika mätt på den för det är ju inte så mycket att tugga, men ibland så. Klart du ska testa! 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.