rökt makrillröra
rökt makrillröra

Rökt makrillröra.

Onsdag 29 oktober 2014

 

Så här mitt i veckan när förkylningen står och knackar på vår ytterdörr sökte vi blogginspiration på kamerans minneskort och hittade mycket bilder på sådant som vi faktiskt inte kommit oss för att blogga om. Den här fantastiskt goda och krämiga röran med rökt makrill i är ett exempel.

Tycker ni att bilden ser lite somrig ut så ser ni helt rätt. Den här makrillröran återfanns nämligen på vår midsommarbuffé men vi tycker att man kan äta den när man själv vill och känner för. Storhelg, vanlig helg eller vardag kan kvitta. Kanske göra frukoststunden lite extra lyxig eller äta den som nattamat för att kunna sova lite bättre.

På självaste julbordet, istället för hederlig gubbröra eller kär(r)ingröra, platsar den galant bland alla goda sillinläggningar. Gillar man bara rökt makrill är denna röra helt oemotståndlig. Rädisorna och äpplet ger en krispighet samtidigt som senap och pepparrot ger ett extra swing.

Servera makrillröran på en bit tunnbröd, i ett pitabröd eller som fyllning till bakad potatis.

Receptet har vi hittat hos Lantmännen.

 

 

4 portioner.

 

 

3 hårdkokta (kalla) ägg
1 knippe rädisor
1 äpple
1 knippe gräslök
1 bit pepparrot, ca. 2 msk
200 g rökt, urbenad makrill
1-2 tsk sötstark senap
1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
salt, svartpeppar
citronsaft

 

 

 

Skala och hacka äggen. Skölj och hacka rädisorna. Skala och tärna äpplet. Skala och riv pepparroten fint.

Blanda majonnäs, senap och crème fraiche. Klipp ner gräslöken och rör ner grönsakerna och ägghacket. Blanda även ner den urbenade rökta makrillen som delats i mindre bitar. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.

 

rökt makrillröra

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.