currytorsk i ugn
currytorsk i ugn

Snabb och enkel currytorsk i ugn.

Måndag 6 oktober 2014

 

Enkla, snabba och samtidigt goda fiskrätter i receptpärmen kan man aldrig få för många av. Samtidigt som ingredienslistan är skrattretande kort. Det är ju några vardagsmiddagar att beta av ännu innan nästa helg stundar så då borde vår currytorsk mötas av ett varmt välkomnande från er. Det är vår förhoppning i alla fall.

currytorsk i ugn

Denna fiskrätt är lagad av ett djupfryst men upptinat fiskblock och får en fin, krämig och mild smak av curry. Så mycket mer är det inte att orda om förutom att den är mycket god. Under förutsättning att man tycker om curry vill säga.

 

 

2-3 portioner.

Ugnstemperatur: 200°C

 

 

400 g torskblock, fryst men upptinat
salt, svartpeppar
citronsaft
2 dl grädde
3/4 tsk curry
1 tsk fiskfond

 

 

Lossa fiskfiléerna från varandra. Lägg dem på en skärbräda. Salta, peppra och pressa lite citronsaft över filéerna på båda sidor. Lägg över dem i en smord ugnsform.

Vispa ihop grädde, curry och fiskfond och häll över torskfiléerna. Tillaga i ugnens mitt ca. 15 minuter. Är filéerna tunna kanske det behövs något kortare tid, viktigt är att inte ha dem för lång tid i ugnen för då blir de torra. Låt vila under aluminiumfolie en stund innan servering.

Servera med bulgur, ris eller potatis och gärna lite grönsaker till.

 

torsk curry i ugn

Currytorsk i ugn – enkelt och gott till vardags.

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.