Onsdag 10 september 2014
En kunglig kycklinggryta är detta om man ska tro på namnet. Eller så var det rent av upphovsmannen till denna maträtt som hette King i efternamn. Finns lite olika teorier vem som står bakom denna gryta men det vi i alla fall kan konstatera är att den hängt med i många år.
Grytan görs ofta på kokt eller grillad kyckling men vi hade bröstfiléer i frysen så de fick vackert dra sitt strå till denna maträtt. Enkel och god vardagsmat med kyckling och mycket grönsaker i, kan det bli bättre så här mitt i veckan?
Receptet hittade vi på den här sidan men vi har gjort vissa modifieringar, inte alls ovanligt för att vara oss som du vet!
4 portioner.
2 kycklingbröstfiléer (ca. 350 g)
smör och olivolja till stekning
1 gul lök
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
250 g färska champinjoner
4 dl kycklingbuljong
1 dl grädde
2 msk idealmjöl
salt, malen vitpeppar
Skär kycklingen i tärningar. Skala och hacka löken. Skölj, ansa och skär de övriga grönsakerna i mindre bitar.
Bryn kycklingen i en traktörpanna i både smör och olivolja. Blanda ner grönsakerna och låt fräsa med tills de börjar mjukna. Häll på buljong och grädde och låt koka ihop en stund. Red av med idealmjöl och smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med ris.
Chicken à la King med paprika och champinjoner serveras gärna med ris till.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~