skinkfyllda pastarullar
skinkfyllda pastarullar

Delizie – skinkfyllda gratinerade pastarullar.

Onsdag 20 augusti 2014

 

Här kommer det ett lättlagat recept på en god och mättande vardagsrätt nu när de flesta av oss lämnat semestertiden bakom oss. Självklart med soliga och svettiga minnen i behåll! Dem man man mycket väl gotta sig i redan denna vecka med storm och störtregn utanför husets fyra väggar. Håll i hatten våra vänner!

Skulle det kanske smaka med pastarullar fyllda med färskost, skinka och lite andra gottigheter såsom oliver och soltorkade tomater till middag efter en lång arbetsdag?

delizie pastarullar

Jojomänsan, det blir riktigt smarrigt och krämigt tack vare färskosten. Lite lasagneförnimmelse fick vi allt när vi mumsade i oss av denna pastarätt. Nästan löjligt enkelt att få middagen på bordet om ni frågar oss, men rasande gott!

Vi kan tipsa er om att köpa skivad rökt skinka av helmuskelskinka. Står det i innehållsförteckningen att den är gjord av skinkbitar är den ofta ihoplimmad med stabiliseringsmedel och då blir det genast många fler E-nummer som inte är så naturliga.

Håll också ett extra vaket öga på färskostens innehållsförteckning. Vi kan rekommendera Cantadou eller ICA för de innehåller inga stabiliseringsmedel eller andra konstigheter. Men det är upp till er själva vad ni väljer att köpa.

I en förpackning färsk lasagne brukar det finnas 10-12 plattor så räkna med en skinkskiva och två oliver per platta.

Receptet fick vi inspiration till från vår eminenta kökshjälp ”Köksalmanack 2014” men såklart har vi mixtrat till det lite själva.

 

4 portioner.

 

Ugnstemperatur: 200°C

 

200 g (1 förpackning) färska lasagneplattor
200 g färskost, vitlök och örter
10-12 skivor av rökt skinka
100 g soltorkade, grillade tomater
20-24 oliver
400 g färdig tomatsås (vi använde Delizie’s färdiga pizzasås)
2 dl riven ost

 

Garnering:

hackad persilja

 

Hacka de soltorkade tomaterna och oliverna. Bre ett tunt lager färskost på alla lasagneplattorna. Lägg en skinkskiva på och strö över hackade tomater och oliver. Rulla ihop från kortsidan och lägg rullarna tätt ihop i en smord ugnsform.

Häll på tomatsåsen och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca. 20 minuter tills osten fått fin färg.

Strö över lite persilja vid servering och bjud gärna en sallad till.

 

skinkfyllda pastarullar

Krämigt fyllda pastarullar blir en lättlagad vardagsrätt.

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.