våffeldagen
våffeldagen

V som i frasiga våfflor av det enklare slaget på Våffeldagen.

Tisdag 25 mars 2014

 

Visst kommer här ett recept på våfflor även från oss denna Våffeldag. Ni får ha överseende för vi misstänker att ni nästan befinner er i en djungel av våffelföreskrifter nu. Och för att göra djungeln ännu snårigare kan vi tipsa om riktigt frasiga våfflor som vi gjort tidigare, för recept klicka här.

De här våfflorna är äggfria. De är enkla att tillaga och blir så där lagom frasiga. Varför krångla till det liksom? Eftersom smeten innehåller varken socker eller salt är tillbehören enkla att variera. Salt eller sött till dina våfflor?

I lördags dukade vi upp till våffelfika för våra vänner. Mycket uppskattat och väldans trevligt! Neta jobbar ju alltid låååånga tisdagar så vi visste att skulle det ätas våfflor fick vi ta och äta dem lite i förväg. Vad vi inte visste var att hon skulle bli brakförkyld och inte kunna gå till jobbet efter helgen. Här hostas och snörvlas det mer än tillräckligt, tackar som frågar. Vilken tur att vi smaskade våfflor redan då för smak- och luktsinnet är puts väck, existerar icket dessa dagar! Allt har en mening, sanna våra ord.

 

Uppdukat till Våffelfika med ett inte så otippat litet Mumintema på porslinet. 

 

Sjukstugan med sin rapport lämnar över till receptet nu.

 

ca. 6 stycken.

 

100 g smör
2 1/2 dl vatten
2 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

 

Att servera till:

vispad grädde
äppelmos (klicka här för vårt recept)
hallon- och jordgubbssylt
citronsirap

 

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölk och vatten. Häll över hälften i en bunke och vispa ner mjölet blandat med bakpulvret i det. Vispa till en jämn och klimpfri smet och tillsätt sedan resten av vattenmjölken. Vispa ner det avsvalnade smälta smöret.

Grädda våfflorna och låt dem kallna på galler så förblir de lite frasiga om de inte äts omedelbums.

 

 

Ät och njut!

 

frasvåfflor

 

Smarrig våffelstund!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. Livsnjutarna

   Ja, det flödar visst våfflor i bloggosfären idag, men det är helt ok för oss. 🙂
   Tack, även en seg förkylning ska väl ge med sig nångång.

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.