Tortillabröd-hembakta-taco-fredagsmys
Tortillabröd-hembakta-taco-fredagsmys

Det är enkelt att baka egna tortillabröd.

13 februari 2014

 

Lite lagom tills helgen vankas, fredag imorgon igen (!), passar det väl bra att ge er ett enkelt och snabbakat recept på tortillabröd. Säkerligen några stycken som satsar på tacos till middagen, fredagsmyset regerar!

Har man bakat dessa tortillabröd en gång vill man aldrig köpa hem från affären mer. De här har en fin smörsmak och smakar således mycket mycket mer. Ingredienslistan är dessutom extremt kort och ingredienserna är sådana som de flesta av oss alltid har hemma. Inga ursäkter med andra ord!

Receptet fick vi av Wilma (frugans systerdotter) som bakade dessa åt oss förra helgen. Så håll till godo för här kommer receptet!

 

10-12 små / 7-8 stora

 

4 1/2 dl vetemjöl
45 g (3 msk) rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kokande vatten

 

Blanda vetemjöl och salt i en bunke och nyp ihop med smöret till en grynig massa. Tillsätt kokande vatten så mycket som behövs för att degen ska gå ihop till en boll.

Dela degen i 10-12 delar för små tortillabröd/ 7-8 delar för stora tortillabröd och kavla ut dem till runda, tunna kakor.

Stek i en het stekpanna utan fett, ca. 30 sekunder per sida.

 

Kavla ut till tunna kakor som därefter snabbt steks i en het stekpanna, snabbt – gott – och enkelt!

Hembakta tortillabröd med en lätt smörsmak är godast!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

    1. Livsnjutarna

      Det måste man väl kunna, varför inte? Det gör man ju även ibland med köpta, och annat bröd man bakat.

      Svara

  1. Min Lilla Kokvrå

    Lätt som en plätt 🙂
    Låter oerhört frestande att baka sina egna tortillas men jag kan nog hålla med Sara om att latmasken nog skulle krypa fram på fredagseftermiddagen. Men nu har vi sportlov, så då kanske…

    Ha en fin helg och en mysig Alla hjärtans dag, förstås!

    Svara

    1. Livsnjutarna

      När du en gång provat baka dina egna tortillabröd kommer du inte vilja köpa igen. Så enormt stor smakskillnad och du slipper alla onödiga tillsatsämnen. Win-win! 🙂

      Svara

  2. Pingback: Lovisa på besök och andra trevligheter | Ellen

Lämna ett svar till Livsnjutarna Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.