IMG_0578
IMG_0578

Lyxiga små snittar.

Måndag 6 januari 2014

Ibland kan det vara gott att bjuda på små salta munsbitar innan själva middagen. Dels för att ”reta” aptiten en aning, eller så kanske någon känner sig sugen på något smått och salt. Dessa små gulliga snittar är jätteenkla att göra. De har en underbar sälta från löjrommen samtidigt som de är  friska och fylliga i smaken. Våra middagsgäster på nyårsafton fick äran att smaka på godbitarna tillsammans med välkomstbubblet, och de gillades skarpt.

 

Lyxiga snittar med löjrom och vispad crème fraiche (beräkna 4 snittar per person)

 

Ljust formbröd
Löjrom (tina upp enligt förpackningens anvisningar om du använder fryst)
Crème fraiche, 34% fetthalt
Rödlök
Olivolja att steka i

 

Skiva brödet i ca centimeterstjocka skivor, tryck ut små runda bitar med t.ex en liten pepparkaksform. Stek brödbitarna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja i. Här får du vara försiktig med att inte bränna dem, så var försiktig med värmen! Ta upp brödbitarna från pannan, låt dem svalna.

Vispa crème fraichen försiktigt i en skål. Kör elvispen på låg hastighet tills fraichen blir tjock som vispad grädde. Det tar en stund men ha tålamod! Hacka rödlöken mycket fint. Rada upp de avsvalnade brödbitarna på en fin bricka eller ett fat. Spritsa eller klicka den vispade fraichen på bitarna. Klicka på med löjrom och toppa till sist med rödlök. I glaset serverades champagnen Moët & Chandon Brut Impérial (nr 7518 på Systembolaget)

 

smarrig förplägnad
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.