coco chanel marsipantårta
coco chanel marsipantårta

Överraskad med en liten Coco Chanel-tårta.

Måndag 18 november 2013

 

Ny vecka, nya möjligheter och vi inleder den med att bjuda er på lite bilder från helgens tårta. Liten men naggande god! En tårta som Niklas ville överraska sin sambo Johanna med. Efter att ha pratat ihop sig på jobbet med tårtmakerskan var temat givet: Coco Chanel! Johanna samlar nämligen på nagellack av det märket.

Det är något speciellt med att göra en överraskningstårta. Man vill få till varje liten detalj perfekt och gärna göra det lilla extra. Efter att ha spånat idéer med Niklas var bilden av tårtan hyfsat klar i huvudet på tårtmakerskan. Och till slut var vi båda två lika ivriga att få skrida till verket med denna tårta!

 

”Enkelhet är nyckeln till all sann elegans.”
(Coco Chanel)

 

 

Tårtan har en diameter på 12 cm och det var fantastiskt roligt att få jobba med en liten tårta igen. Den består av chokladbottnar som är fuktade med koncentrerad päronsaft och Xanté (päronkonjak). Tårtan är fylld med ett lager päronmousse smaksatt med Xanté och ett lager After Eightfluff. Smörkrämen som tårtan är spacklad med smaksattes med päronpurè. Den är täckt med marsipan och alla dekorationer är gjorda i marsipan och marsipan utblandad med CMC.

 

Tårtmakerskans tolkning av Coco Chanel; den lilla svarta och handväskan med tydliga sömmar återges med hela tårtan. Klassisk och stilren i svart och vitt med det lilla extra. 

En högklackad sko har länge stått på tårtmakerskans önskelista att-få-göra och nu blev det en i miniformat, endast 7 cm från tå till häl.

 Nagellack från Chanel med text och form samt CC-logo som på den riktiga flaskan.

 Pärlor förknippas med Coco Chanel. 

Tårtan blev mycket uppskattad. Johanna skrev senare till oss att det var den godaste tårtan hon ätit och att den var alldeles underbar och fantastisk både på in- och utsidan. Då har tårtmakerskan verkligen lyckats med sitt uppdrag.

 

Tack Niklas för att jag fick göra denna överraskningstårta!

 

Smarrig tårtstund!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. annepauline

    Jag blir mer och mer imponerad för varje tårta som dyker upp här. Denna tårta är helt otroligt raffinerad. Till och med sömmen på skon är på plats!

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.