Rustico Amore
Rustico Amore

Knäckepizza ”Rustico Amore”.

Måndag 4 november 2013

 

Kan man baka en pizza på knäckebrödsbotten? Undrar ju hur er lokala pizzabagare reagerar om ni skulle beställa en sådan! Självklart går det att göra en knäckepizza! Leksands knäckebröd har nu utlyst en tävling där man kan bidra med sin egen fantasifull pizza på knäckebrödsbotten!

Vår tankeverksamhet började pågå för fullt, det är väl klart att vi måste komma på en häftig knäckepizza. Efter lite bollande med idéer kom vi fram till en variant med inspiration från Italien och vår egen ”lyxpizza”. Tänk er lantbröd bakat på surdeg, olivolja, solmogna tomater, parmaskinka, oliver och mozzarella! Och underbart god och mättande blev pizzan kan vi lova! Rustik smak av surdeg med kärlek till Italien; Rustica Amore döpte vi den till.

Vill ni hjälpa oss att vinna en resa till Italien, gå in på Leksands Knäckes hemsida och rösta på vårt bidrag, ni har fram till den sista november på er att rösta. Men självklart ska ni prova på att göra denna underbara knäckepizza där hemma! En smakupplevelse utöver den vanliga pizzan!

 

Knäckepizza

Ugnstemperatur: 200°

 

1 kaka Leksands surdegsknäcke
1 dl tomatpuré
3 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
ca. 1 påse riven pizzaost
200 g mozzarellaost, skivad
små pärltomater skurna i halvor
Kalamataoliver
1 förpackning (70 g) parmaskinka
ruccolasallad
olivolja

 

Lägg ett Leksands knäcke på en en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda ihop tomatpurén med olivolja och pressad vitlök och bred på knäcket. Strö på den rivna pizzaosten. Lägg på tomaterna, den skivade mozzarellan och oliverna.

Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills osten börjar bli vackert gyllenbrun. När du har tagit pizzan ur ugnen, toppa med parmaskinka och ruccolasallad. Ringla över lite olivolja, klipp knäckepizzan till lämpliga bitar med hjälp av en sax. Ät och njut!

 

Rustico Amore.

Leta efter denna bild på tävlingssidan och tryck på ”rösta” (bidrag av Petri Wiklund) så blir vi jätteglada! Tack!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

  1. Sara på Vardag.nu

    Jag ska också testa knäckepizza, nu i veckan någon dag. Måste ju se hur det blir 🙂 Det blir dock med glutenfritt knäcke, lite snällare för min tjuriga mage. Får se om det funkar.

    Dyker in och röstar på er direkt!

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.