Hemmagjorda chicken nuggets med sötsur sås
Hemmagjorda chicken nuggets med sötsur sås

Sesampanerade chicken nuggets med busenkel sötsur sås.

Tänk att det faktiskt kan vara väldigt enkelt att tillaga egna chicken nuggets utan en massa fettstänk vid spisen och med alldeles lagom tjock panering. En panering som dessutom smakar mycket mer tack vare sesamfröna och blir mumsigt krispig. Här kommer ett superdupergott recept på dessa som steks i ugn, väldigt praktiskt! Och ihop med den busenkla sötsura såsen låter inte middagen vänta på sig alltför länge. Riset och såsen kokar du under tiden kycklingen är i ugnen.

Detta är snabbmat när den är som bäst – tillagad hemma i eget kök med stenhård koll på innehållsförteckningen!

Detta får bli vårt tips för en kommande fredagsmysmiddag!

Recepten kommer från recept.nu och recepten.se med lite egna modifikationer.

 

Chicken nuggets:

Ugnstemperatur: 200°

4-5 portioner.

 

700 g kycklinginnerfilé
1 1/4 dl rapsolja

 

Panering:

3 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar

 

Häll rapsoljan i en stor ugnsform.

Vispa upp äggen i en djuptallrik. I en annan djuptallrik blandas ströbröd, sesamfrön, salt och vitpeppar.

Doppa kycklinginnerfiléerna i äggvispet (på båda sidorna) och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Lägg över dem i ugnsformen.

Stek i ugnens mitt ca. 20 minuter, vänd på dem efter halva tiden. Dubbelkolla att de verkligen är genomstekta!

Servera chicken nuggets ihop med den sötsura såsen och basmatiris.

 

 

Sötsur sås:

1 1/2 dl ananasjuice
1 msk idealmjöl
1 msk soja
3 msk ketchup
1 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung

 

Blanda alla såsingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Koka en minut och servera sedan såsen ljummen eller kall.

 

Chicken nuggets med sötsur sås

Chicken nuggets med sesampanering och sötsur sås – hemlagad god snabbmat!

Hemmagjorda chicken nuggets med sötsur sås

 

Och vad händer ute i stugorna då? Här har det varit mycket regn idag, härligt kan vi tycka. Varför banna mörkret när man istället kan tända lite ljus och bara mysa. Aldrig har träden varit så vackra och färggranna en höst som vi bott här nere som de är nu, magiskt vackert. Det tar nästan andan ur en.

Det är nu konstaterat att tårtbeställningar sprider sig som ringar på vattnet. Efter förra helgens pirattårta blev det en ny beställning till kommande dock med ett helt annat tema denna gång. Ett tema som satte igång fantasin direkt hos tårtmakerskan. Ja, ni som följer oss på Facebook får följa med under resans gång med lite tjuvkikar här och där annars får ni vackert vänta.

 

Ha nu en fortsatt trevlig vecka och

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. annepauline

    Tackar för ett finfint recept. Jag läste precis att färdiga chicken nuggets innehåller mest en massa skräp. Typ: kycklingkött utan näbbar och klor. Usch.
    Det här receptet som dessutom är rätt snabblagat verkar superbra. Ska provas!

    Svara

    1. Livsnjutarna

      Än en gång försöker vi bevisa att god och bra mat inte behöver ta en evighet att tillaga… och färdiga chicken nuggets är rätt skrämmande, huvva! Hoppas det smakar!

      Svara

    1. Livsnjutarna

      Mycket trevligt och mycket gott om vi får säga det… annars skulle det aldrig hamnat här på bloggen 😉

      Svara

Lämna ett svar till Lena Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.