Pirattårta
Pirattårta

En pirattårta till Texas 1-års kalas.

I söndags var det kalas för Texas som fyllt 1 år och tårtmakerskan hade fått äran att göra tårtan. Mamma Emelie ville ha en tårta med pirattema. Vi var rörande överens om att döskallar inte platsar på en ettårings tårta utan att den skulle vara mer gullig och bebisaktig. Det önskades också chokladbottnar och någon bärig fyllning.

Tårtan är 24 cm i diameter och blev väldigt hög, hela 10 cm utan marsipantäcket inräknat! Pirattårtan innehöll en kladdkakebotten mellan två chokladbottnar som alla fuktades med chokladmjölk. Det ena lagret fyllning bestod av hemkokt blåbärssylt toppat med blåbärsmousse och det andra lagret var vaniljmousse. Spacklingen gjordes med smörkrämen från ovan smaksatt med blåbär och vanilj. Tårtan är täckt med marsipan och alla dekorationer är gjorda i marsipan och marsipan utblandad med flowerpaste.

 

Pirattårta

 

Att låta en liten bebispirat sitta ensam på en öde ö kändes för makabert, istället fick han sitta på ett vitt trägolv.   

 

Tårta med piratttema

 

Marsipanpirat

Eftersom han är mammas guldklimp är det självklart att han tuggar i sig lite av guldmynten ur skattkistan som han hittade tack vare skattkartan i hans antika (ärvda) sagobok. På alla guldmynt är det stämplat en etta för att det är det Texas fyllde.

Skattkista i marsipan

Kistan är målad med brun pulverfärg i olika nyanser för att skapa effekten av riktigt trä.

Skattkarta

 

Bokstavsklossar

 För att få in lite färgklickar i dekorationen valde jag att göra några lekklossar i olika färger som bildar ordet ”grattis”.

Barkbåt

Han har precis lekt klart med sin piratbarkbåt (okej att det blev en döskalle på seglet men den ser mer spökaktig ut och inte så läskig).

Ljusblå pirattårta med guldmynt

Tråkiga och barnsliga leksaksmynt har lagt sig runt tårtans nederkant tillsammans med några av de riktiga guldmynten.

Pirattårta till 1-års kalas

Tack för att jag fick göra tårtan till Texas 1-års kalas!

 

Mamma Emelie och Texas låter hälsa att tårtan var helt fantastiskt god och att alla kalasgäster blev supernöjda och undrade var tårtan var köpt.

 

Smarrig tårtstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.