Inlagda rödbetor
Inlagda rödbetor

Mammas inlagda rödbetor.

Nu har turen kommit till de inlagda rödbetorna som vi lovade er receptet på redan i det ”gamla” bloggköket. Än är det högsäsong för rödbetor så skynda att lägga in dem på detta enkla vis.

Här får rödbetorna en pikant smak av ättika med en mild underton av kryddnejlika. Den här inläggningen får Neta att förflyttas till barndomens middagar och receptet är hennes mammas.

 

1 kg rödbetor

 

Ättikslag:

1 1/2 dl ättiksprit
5 dl vatten
1 1/2 dl socker
5 hela kryddnejlikor

 

Koka rödbetorna med skal på tills de är mjuka, ca. 1 timme. Låt dem kallna och skala dem därefter. Skiva dem tunt.

Blanda ingredienserna till ättikslagen i en kastrull och lägg i de skivade rödbetorna, låt koka 15 minuter. Låt kallna helt.

 

 Rödbetor på burk

 

Inlagda rödbetor

 

Rödbetsburk

 

Förvara rödbetorna med lagen över i burkar på svalt ställe.

 

Och idag får vi säga hej till en helt ny månad, oktobers första dag. Strålande sol har vi fått njuta av och det har varit varmt och gott i vårt kök. Bagerskan har rört ihop några chokladiga tårtbottnar inför helgens tårtbeställning.

Chokladtårtbottnar

En choklad- och en kladdkaketårtbotten står nu klara.

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

  1. Anna/Frostis

    Vad fint ni har fått i ert nya bloggkök! Här ska nog både ni och vi läsare trivas!
    Och vad gott med rödbetor, ni har säkert redan sett inne hos mig att jag är en riktig rödbetsfantast!

    Svara

    1. Livsnjutarna

      Hej och stort tack Anna! Ja, vi känner redan att vi trivs mycket bra här och allt är överskådligt och lättillgängligt.
      Då har du två rödbetsfantaster till här! 😉

      Svara

    1. Livsnjutarna

      Tack Amy, roligt att du tycker det!
      Inlagda rödbetor enligt mammas recept går inte av för hackor, mumsmumsmums! 🙂

      Svara

    1. Livsnjutarna

      Det blev inte mycket stänk… faktiskt… det vita kaklet överlevde! 😉
      Vi ska maila dig så fort vi får tummen ur 😉

      Svara

Lämna ett svar till Livsnjutarna Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.