Då var det äntligen dags för att officiellt slå upp dörrarna till vårt nyrenoverade virtuella kök. Känns lite som julafton för oss idag. Hej på er och välkomna hit till vår nya adress!!! Vi hoppas att både gamla och nya läsare ska trilla in hit, ju fler som kikar in här desto mysigare kommer vi att få det.
Självklart är vi spända och förväntansfulla att få höra era reaktioner på Livsnjutarnas Gourmetköks nya utseende. Vi hoppas att ni ska känna igen er men att vi ändå kunnat tillföra något nytt och samtidigt kommit med lite enklare funktioner. Så känn friheten att dela med er av vår matglädje till alla ni känner!
Så glöm nu inte att spara sidan som favorit (Ctrl + B) och uppdatera länken till Livsnjutarnas Gourmetkök så blir vi mer än nöjda! Och inte att förglömma all hjälp med det tekniska som vi fått av vår eminenta webmaster och vän Lasse/Clintan, stort tack till dig!
Och som sig bör så ska ni självklart få ett recept idag, som vi har väntat på att dela med oss av denna mustiga och supersnabba kycklinggryta. Som ni har märkt har hösten tagit ett rejält grepp om oss med till och med minusgrader under nätterna och då passar det väl ypperligt att värma sig med en höstlig gryta där katrinplommonen ger en skön sötma.
Tänk er en gryta som inte behöver flera timmar på sig att koka till underbart god, ja den hittar ni här och nu! Och den smakar både till vardag som till fest.
Receptet är lite omgjort efter originalet som hittas i ”Höstmat från Arlaköket”.
Vintips: Bouchard Aîné, Pinot Noir, nr. 82531.
4-5 portioner.
600 g kycklingfilé
250 g pärllök
2 stora morötter
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
smör och rapsolja till stekning
1 msk idealmjöl
1 dl rödvin
2 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kycklingfond
1 tsk torkad timjan
20 små ekologiska katrinplommon
Dela kycklingen i stora bitar. Skala löken och dela den på hälften. Skala morötterna och skiva dem tunt.
Salta, peppra och bryn kycklingen i smör-rapsoljan. Lägg över i en gryta eller stor kastrull. Bryn lökarna och lägg dem i samma gryta.
Tillsätt mjöl, vin, grädde, fond och timjan. Låt koka under lock 5 minuter.
Dela plommonen i halvor. Lägg ned dem tillsammans med morötterna i grytan och koka 5 minuter till eller tills morötterna känns mjuka.
Servera grytan med ris eller kokt potatis till.
En mustig och värmande kycklinggryta när hösten nalkas.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Bland bakverk och kastruller
Så fin er nya sida har blivit!! Fint med alla bilder på frontsidan!! Ja nu är det höst och grytrecepten åker fram!! Er kycklinggryta låter jättegod!!’kram
Livsnjutarna
Vad glada vi blir att du gillar vår nya sida för det gör vi också 😉 Kramizar!
annepauline
Er nya sida ser jättefin ut! Tjusigt värre.
Vet ni, jag lagade er äppel- havrefrestelsepaj med vaniljkräm i lördags. Det blev så gott så jag höll på att svimma, hahaaa!
Livsnjutarna
Det var ett väldigt bra betyg Annepauline, tackar så mycket! 🙂 Och roligt att du gillar vårt nya bloggutseende!
Sara på Vardag.nu
Vad fint ni har fått det! 🙂
Livsnjutarna
Tack Sara. Och visst är vi mer än nöjda med bloggrenoveringen 🙂