IMG_6864-Kopia.jpg
IMG_6864-Kopia.jpg

En rosbukett i form av en tårta till Erika och hennes familj.

Vår vän Erika och hennes föräldrar fyller alla år i september och skulle ha gemensamt kalas i helgen. Det var med stor glädje tårtmakerskan åtog sig den angenäma uppgiften att baka till kalaset efter deras önskemål; en liten marsipantårta och en chokladcheesecake som ni även hittar här med recept och allt.

 

Chokladcheesecake

Cheesecakens Rolls Royce!

 

Några specifika önskemål om tårtan fanns inte mer än att Erika sa att ”rosa är fint”! Genast såg tårtmakerskan sin chans att förverkliga en idé hon gått och grunnat på ett bra tag både vad gäller smakkombinationen och tårtans utseende. En inte helt traditionellt täckt marsipantårta. En tårta som ser ut som en rosbukett med stjälkar som täcker tårtans sidor och hela toppen täckt med ett hav av rosor i olika rosa nyanser.

 

Blombukettstårta

En inte helt traditionellt täckt marsipantårta.

 

Tårtan har en diameter på 16 cm. Den består av ljus tårtbotten smaksatt med lime som fuktats med knappt utspädd flädersaft (från Sockerbageriet gjord enbart på fläder) med en touch av lime. Den är fylld med jordgubbsmousse och flädermousse. Sommarvärmen har verkligen dröjt sig kvar länge i år och därför kändes det helt rätt att låta denna tårta ha sommarens smaker i sig. Till spacklingen användes självklart smörkrämen från ovan med smak av jordgubb och en svag ton av vanilj. Tårtan är täckt med marsipan och rosorna är gjorda av marsipan utblandad med flowerpaste. Rosorna är borstade med ”QFC Essentials Pearl” (pulverfärg) för en gnistrande effekt.

 

Marsipanrosor i rosa nyanser

Ett hav av rosor i olika rosa nyanser.

 

Pearl dust på marsipanrosor

Gnistrande rosenblad.

 

Ett hav av marsipanrosor

Små rosenlöv ger tårtan mer liv.

 

Grattislöv

Ett ”Grattis” hör hemma på varje kalastårta.

 

Grön och rosa marsipantårta

Tack Erika för att jag fick göra din/er tårta!

 

 

Tårtan fick glädjande nog mycket fin respons från Erika och hennes släkt; ”Helt otroligt fin och den var supergod! Finaste tårtan vi har haft på vårat bord!”

 

 

Smarrig tårtstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. annepauline

  Vilka tårtor! Den med rosorna är ju rent för ljuvlig. Det måste ha varit ett väldigt pillrigt jobb att få till rosorna. Jag tror att smaken var lika ljuvlig som utseendet.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack snälla du för den fina tårtkommentaren! 🙂 Jovisst är det lite pillrigt att göra rosor, det tar sin lilla stund och man glömmer av både tid och rum. Och om tårtmakerskan själv får säga så blev hon väldigt nöjd med slutresultatet, precis enligt bilden i hennes huvud. 🙂

   Svara

 2. Tove

  Oj vilken fin tårta, vackra färger med de rosa rosorna och det gröna runtom. Dina rosorna är så vackra, tänk att rosor fortfarande är något jag nästan måste tvinga mig till att göra när jag tycker de är så svåra att få till… Sen gillar jag mycket detaljen med grattiset på sidan. 🙂

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Tack så mycket Tove för den fina kommentaren. Jag blev väldigt nöjd med rosorna men det tar ju bra många timmar att göra dem. Man kan inte vara bra på allt och du kan göra så mycket annat fint om du inte kommer överens med rosorna 😉 Ja, Grattiset blev pricken över i:et.

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.