Har ni läst innehållsförteckningen på pestoburken som följde med er hem från affären? Det gjorde vi, och burken fick stanna på hyllan. När inte ens den enklaste peston kan vara fri från konstigheter och utfyllnad av billigare råvaror, ja då gör vi hellre vår egen. En klassisk pesto med få men goda råvaror! Världens enklaste att göra och smaken är gudomlig!
Har ni spanat in gårdagens minestronesoppa? Denna pesto serverade vi till, ingen köpepesto här inte!
Förresten, kan ni tänka er en snabbare middag än att koka en finfin pasta och blanda med hemgjord pesto? Rekommenderas om ni inte testat, helt klart ett alternativ till fredagens kvällsmat, eller vad säger ni? Och så lite rött i glaset och helgen kan komma.
Receptet kommer från Tasteline.
1 liten burk.
25 g pinjenötter
1 kruka färsk basilika
50 g parmesanost
1/2 vitlöksklyfta
1 dl olivolja av god kvalité
salt
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg ner pinjenötter och basilikablad i matberedaren med kniven monterad och kör tills de finfördelats. Lägg i vitlöken och lite av oljan och kör igen, tillsätt resten av oljan och kör lite till.
Riv parmesanosten och rör ner den i basilikablandningen. Smaka av med lite salt.
En klassisk pesto gjord på basilika.
Madeleine
Till och med jag skulle klara av att laga pesto. Och gott är det också!
livsnjutarna
Vi tvivlar inte alls på att du tillsammans med många andra skulle klara av att laga pesto! 🙂
Lena
Åh jag vet. Jag är lite bekväm där och köper ofta färdig.
men du har rätt, den hemgjorda är så mycket godare!
På Sicilien köpte vi hemgjord i affären på lösvikt. DEN var god den!
Lena från make a head food
livsnjutarna
Hemgjord i affären på lösvikt, åå va fantastiskt lyxigt det lät! Den måste verkligen ha varit mumsfilibabba den!
Ibland är det helt ok att vara lite bekväm av sig, det händer även hos oss 😉
Mårtenssons kök
Pesto är ju så lätt at göra egen och blir så mycket godare också. Sen är det ju alltid kul att man kan variera den helt efter vad som ska serveras till och vad som finns i kylen.
livsnjutarna
Håller med er helt och hållet. Hemlagat är godast och variation förnöjer! 🙂
anna karin
Ser smarrigt ut! Hur länge håller den i kylen?
Livsnjutarna
Ca. en veckas hållbarhet i kylen om man hanterar den rätt, det vill säga förvarar den i en väl rengjord burk, har en ren sked man tar upp peston med och har den alltid täckt med ett lager olja.