IMG_6545-Kopia.jpg
IMG_6545-Kopia.jpg

Minestronesoppa, vilken soppa!

Nu nalkas ljuva sopptider och man får sörpla bäst man vill. Här bjuder vi på en mustig minestronesoppa med fyllig tomatsmak tack vare de små rödröda Romanticatomaterna. Fullproppad med härliga grönsaker, helt vegetarisk och mättande tack vare vita bönor och pasta.

I vanliga fall brukar vi tycka att soppor alltid smakar bäst dagen efter men i detta fall smakade soppan helt fantastiskt direkt efter tillagningen. Då är denna soppa dessutom en snabb och enkel variant av minestrone. Att grönsakerna frästes mjuka i olivolja lösgjorde så mycket mer smak och gav den här soppan en helt annan dimension. Vi är helt lyriska!

Glöm nu inte att servera denna soppa med en klick grön pesto så förgylls er middagsstund ytterligare. Vardag som helg!

Receptet hittade vi här men har gjort om det lite.

 

4-5 portioner.

 

1 dl risoni (Barilla pastakorn)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 stor morot
2 stjälkar blekselleri (stjälkselleri)
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 liten squash
8 Romanticatomater
75 g haricots verts
1 burk (á 400 g) Cannellinibönor (små vita bönor)
1 lagerblad
1 1/2 liter vatten
4 msk fond (vi använde kycklingfond)
1 1/4 tsk salt
svartpeppar

 

Till servering:
basilikapesto (recept finns här)
Koka risonin efter anvisning på förpackningen.

Skala och hacka rödlök och vitlök. Skala och grovriv moroten. Skiva sellerin tunt. Fräs grönsakerna mjuka i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Tillsätt vatten, fond och lagerblad och låt koka 5 minuter.

Tärna squash och tomaterna smått. Kapa haricot vertsen i 2 cm bitar. Tillsätt i soppan och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skölj bönorna med kallt vatten och tillsätt dem samt risonin i soppan precis före servering. Låt allt bli varmt och servera med en klick basilikapesto av bästa sort. Kanske en skiva gott surdegsbröd vid sidan om.

 

Minestronesoppa med basilikapesto

Servera basilikapesto till din minestronesoppa så blir den ännu godare.

 

Minestronesoppa

Mustig och smakrik minestrone.

 

Men på tal om en annan soppa så får det oss ooosökt att tänka på ”Gullans fisksoppa” vi smaskade i oss under vår semestertripp till lilla Åstol. Det var den godaste fisksoppa vi någonsin ätit, det är rent av straffbart att missa den hos restaurang Rökeriet! På Åstol, omgiven av öppet hav, står husen väldigt tätt och ön är helt bilfri. En mycket vacker plats på vår jord! Här bor celebert folk också, självaste Peter Harryson mötte vi på väg ut från färjan.

 

Välkommen till Åstol

Åstol i sikte

 

 

 

 

 

 

Restaurang Rökeriet på Åstol

Tätt mellan hus

 

 

 

 

 

 

Vackra Åstol

 

Gullans fisksoppa

 

 

Åstols klipporSagoland

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi gjorde också en avstickare till Stora Dyrön när vi ändå var i krokarna. Även den ett mycket fin liten ö med havet som närmaste granne.

Skeppare på Dyrön

Färjan tog oss mellan öarna, ja kanske inte precis den här…

 

Päronträd

Ståtliga och fina päronträd, första gången vi ser dem i en trädgård, fantastiskt!

 

Stora Dyröns natur

Natursköna Stora Dyrön och vid horisonten siktar man grannön Åstol. 

 

 

Smarrig soppstund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.