Lingonsorbet
Lingonsorbet

Hösten i en lingonsorbet.

September månad är här. Hösten är här. Imorse ösregn och på eftermiddagen strålande sol när vi gick hem från jobbet. Japp, vi överlevde första arbetsdagen.

Hösten är dofternas tid. Vad doftar mer höstligt än varma lingon i en kastrull? Några trodde vi höll på med lingonsyltkokeri och några gissade på vispgröt igår när vi på FB la upp en bild på vår lingonkastrull. Nej, nej, nej… det var bara upptakten inför premiären för vår nya glassmaskin.

Japp, nu är vi också stolta ägare till en pytteliten glassmaskin från OBH Nordica. Den är röd och fin och bara vår. Passar till oss två och gör glassen klar så mycket snabbare än att ha den i frysen och röra och röra… I-landsproblem, vi vet!

Denna lingonsorbet är syrlig och fräsch. Läskande och god med en precis lagom underton av vanilj. Smakar underbart höst! Den blev genast en favorit hemma hos oss, vågar ni er på denna härligt lingonröda sorbet?

Receptet är från ”Köksalmanack 2013”.

 

6-8 kulor.

 

1/2 tsk vaniljpulver
500 g lingon, färska eller frysta
2 1/2 dl socker
2 dl vatten

 

Blanda alla ingredienser i en kastrull och gör ett snabbt uppkok. Låt svalna helt.

Mixa lingonblandningen till en slät puré i mixer eller i matberedare med kniven monterad.

Kör lingonpurén antingen i glassmaskin enligt bruksanvisning eller frys direkt i egen frys. Häll då över purén i en bunke och rör sorbeten slät ungefär en gång i timmen  tills den frusit helt, borde ta 4-5 timmar.

 

Höstlig lingonsorbet

Får det lov att vara en kopp med syrlig och höstlig sorbet?

 

Lingonsorbet

Lingonsorbet med en underbar färg!

 

Smarrig lingonstund!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

   Vi äter väldigt mycket lingon. För det mesta i frukostyoghurten direkt från frysen. Syrligt och gott tillsammans med lite banan och russin.
   Ja, visst är färgen alldeles underbar, när vi såg en bild på sorbeten kände vi att denna måste vi testa omedelbums! 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.