IMG_4125-Kopia.jpg
IMG_4125-Kopia.jpg

Grillade tomater i två versioner.

Vi tänkte här tipsa om två tillbehör till den där saftiga köttbiten som ni tänkt grilla mot slutet av veckan. För vi behöver bara se till oss själva så vet vi att det ibland kan vara svårt att komma på vad vi ska äta till. Vi försöker att inte krångla till det men ibland står det bara helt still i hjärnkontoret när det gäller just tillbehören.

Mogna, djupt röda tomater på grillen är smaskens. Små kvisttomater (t.ex. Romantica) med lite olivolja på låter man försiktigt grillas och få lite färg. En emaljerad grillpanna är perfekt att använda här så ramlar ingen stackars tomat ner på glödbädden. När de är klara lägger man upp dem på ett lämpligt serveringsfat och strör eventuellt lite flingsalt över, mosar mozzarellaost och slänger ner intill och avslutar med att toppa rikligt med en god olivolja. För den riktiga lyxkänslan används med fördel buffelmozzarellan som är extra mjuk och krämig i konsistensen med lite kraftigare smak.

Romanticatomater i grillpanna

En emaljerad grillpanna är perfekt att använda till dessa grillade Romantica-tomater.

 

Grillade tomater med mozzarella

Grillade tomater, krämig mozzarella och en god olivolja, mumsfilibabba!

 

En annan variant kallar vi för våra ’Jamie Oliver’-tomater. De har egentligen ingenting med honom att göra, vad vi vet om. De här tomaterna förknippar vi alltid med vårt stugliv för där var första gången vi improviserade och åt dem. Just sättet att göra något gott av vad vi hade kvar i matväg och att stå och riva parmesanost så det flög hit och dit kändes lite Jamie Oliver-aktigt, därav namnet!

Här använder vi stora tomater som vi halverar, saltar och kryddar rikligt med ny- och grovmalen svartpeppar och på med ett tjockt täcke riven parmesanost. Grillas på sidan om köttet (eller vad ni nu har på gång) och under lock så länge att osten smält och tomaterna fått lite färg undertill.

 

Grillade parmesantomater

Grillade ’Jamie Oliver’-tomater med parmesanost!

 

Smarrig tomatstund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.