IMG_3843-Kopia.jpg
IMG_3843-Kopia.jpg

Världens godaste löksill.

Enkelt är gott, precis som denna löksill. Som vi dessutom valt att döpa till världens godaste för vi tycker att den är det. Och det ska vara mycket lök i av både gul och röd sort! Midsommarhelgen må vara över för detta år men sillinläggningarna består och så även denna klassiker som vi firat midsommar med två år i rad nu. Och det känns som att den blir bara bättre med åren…

Världens godaste är för övrigt ett ypperligt betyg för att komma från frun i huset som är känd för att mest gilla krämiga sillinläggningar.

 

8 portioner.

 

2 förpackningar 5-minuters sill från Abba, á 420 g
lagen från 5-minuterssillens båda förpackningar
1 gul lök
2 rödlökar
4 lagerblad
6 kryddpepparkorn, lätt krossade
2 tsk ättiksprit

 

Skär sillfiléerna på snedden i lagom stora bitar. Skala lökarna och skär dem till ringar. Blanda ihop alla ingredienser till lagen och i med lökringar och sillbitar. Låt stå i tättslutande burk över natten i kylskåp så hinner smakerna gotta till sig och löken blir lite lagom mjuk i konsistensen.

 

Löksill

Hemligheten är mycket lök.

 

Världens godaste löksill

Världens godaste löksill.

 

Smarrig sillstund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.