IMG_3707-Kopia.jpg
IMG_3707-Kopia.jpg

Rödgrön kycklingpasta.

En enkel vardagsrätt med kyckling som kräver minimal kraftansträngning i köket bjuder vi på så här mitt i veckan. Med få men ack så goda ingredienser, inga konstigheter alls. Krämigt och mättande. De grillade soltorkade tomaterna ger en extra skjuts åt denna pastarätt.

En skjuts som heter duga och får denna vecka att verka lite kortare för plötsligt så är ju mer än halva arbetsveckan gjord. Det ni! Själva är vi så nöjda så för nu har vi äntligen fått tillbaka vårt hem. Dock lite dammigare än när vi gav bort det till alla dessa renoveringskillar som sprungit ut och in i skytteltrafik de senaste fem veckorna. Men nu är de hemska skyddspappren borta som en gång var vita och vi kan äntligen se och gå på våra egna golv. Vilken lycka! Besiktningen av lägenheten ägde rum ikväll och visst är det lite kompletteringar och anmärkningar som ska göras men det börjar ta sig sa pyromanen. Nu skulle det bara gälla att hitta lite extra energi till att städa bort allt byggdamm…

 

Men nu till receptet!

 

 

4-5 portioner.

 

280 g tagliatelle

 

3 stora kycklingbröstfiléer
10 soltorkade (grillade) tomater + 2 msk av oljan
2 1/2 dl grädde
250 g djupfrysta haricots verts
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk timjan

 

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

Skär kycklingfiléerna i bitar. Låt tomaterna rinna av men spara oljan. Fräs kycklingen i 2 msk olja från tomaterna.  Krydda med salt, peppar och timjan.

Strimla tomaterna och låt dem fräsa med kycklingen någon minut. Häll på grädden och låt puttra under lock ca. 10 minuter. Rör i haricots verts när ca. 5 minuter återstår av koktiden. Blanda ihop med den kokta pastan.

 

Rödgrön kycklingpasta

En god kycklingpasta med soltorkade tomater och haricots verts, vardagsmums!

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. Tina

    Åh vad skönt att det är klart nu. Men det värsta är att sånt damm letar sig in överrallt.
    Vilken god och enkel pastarätt ni gjort!!
    Kram

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.