Banan- och jordnötsglass
Banan- och jordnötsglass

Banan- och jordnötsglass att svalka sig med.

Vad passar inte bättre under dessa varma sommardagar än att servera er ett glassrecept på en lite annorlunda glass. En glass som kan tillagas utan glassmaskin. En glass som kan klassificeras som nyttig och ätas med gott samvete, kanske till och med som mellanmål. Visst låter det förträffligt?

Den här banan- och jordnötsglassen innehåller bara äkta råvaror och är skrattretande enkel att göra. En kort ingredienslista gör inte heller saken sämre. Perfekt att vi fick användning för vårt hemlagade jordnötssmör!

Det enda man behöver förbereda är att frysa in lite banan i skivor så är redan halva jobbet gjort.

Glassen är mättande och mäktig. Påminner i konsistensen om mjukglass men är lite tjockare. Banan och jordnötter är en finfin kombination.

Receptet hittade vi i tidningen Buffé (4/2013).

 

 

2 rejäla portioner.

 

2 frysta skivade bananer
1 dl jordnötssmör
1 msk färskpressad limejuice
1/2 msk flytande honung

 

Mixa alla ingredienser i en matberedare med kniven monterad till en slät massa. Njut direkt!

 

Glass serverat i kaffekopp.

Lättlagad glass serveras i söta kaffekoppar.

 

Banan-jordnötsglass

Mäktig och mättande och otroligt gott!

 

Banan- och jordnötsglass

Krämig glass med frysta bananer och jordnötssmör.

 

Och njutit de här senaste dagarna har vi verkligen gjort! Vad gör man inte för att slippa vara hemma i oredan och med vattnet avstängt.
Vi har slappat till oss rejält vad gäller matlagningen men unnat oss desto mer, eller kanske är det värmen med temperaturer upp mot +28 som fått oss att bli lata. Hur som helst, i torsdagskväll tog vi och köpte med oss färdiggrillade kamben och åkte ut till havet för en sen middagspicknick i solnedgången.

Grillade kamben vid havet

Vilket härligt middagsställe.

 

I fredags blev det after work för oss med middag på Kungälvs bästa restaurang Östra Tull. Har ni vägarna förbi rekommenderar vi er ett besök hos dem, det är en restaurang där vi aldrig blivit besvikna på maten och personalen kan verkligen sin sak.

Deras tapas är verkligen något extra, vilket vi också avnjöt då. Vad sägs om: serranolindade dadlar (kolgrillade), grillad halloumiost, mozzarella caprese, fetaoströra med grillad paprika och chili, laxrullar med pepparrot och mjukost samt limecrème, vitlöksfrästa räkor med persilja och olivolja, färska pommes med riven parmesanost toppat med tryffelolja, spanska köttbullar i tomatsås samt lammracks.  Mums va gott!

Och vi kan skryta med att vi satt och åt middag på samma restaurang samtidigt som Tomas von Brömssen!!! Hur stor är egentligen chansen att det händer här i lilla Kungälv???

Tapas vid Östra Tull

Tapas är så gott!

 

 

Smarrig glasstund!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. Sara på Vardag.nu

    Jag måst köpa bananer oftare så jag får tillfälle att göra glass och kaka och allt annat gott man kan göra av dem. Äter det sällan som det är, så det blir aldrig av…

    Visst har man inte någon större lust att experimentera i timmavis i köket när temperaturen stiger över 25°… Mysigt med picknick! 🙂

    Svara

    1. livsnjutarna

      Ja, bananer kan man göra allt möjligt med och mycket spännade resultat blir det. Ut och shoppa bananer nu! 😉

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.