IMG_1902-Kopia.jpg
IMG_1902-Kopia.jpg

En busenkel ugnsomelett med grillad paprika för äta bör man.

Ja, när vardagen känns svår och tung så gäller det att hitta maträtter som förser en med nödvändig energi. Även om man kanske inte reflekterar så mycket över vad den smakar så vill man ändå att det ska vara gott. Dessutom ska den spara på den lilla energi man förhoppningsvis har och då krävs att maten är lättsam att tillaga. Det är här denna ugnsomelett kommer in i bilden.

Detta är gårdagens middag för oss och receptet hittade vi i senaste ICA-kuriren (16/2013).

I denna smarriga omelett gömmer sig både lök, champinjoner och grillad paprika som gör den till så mycket mer än en vanlig tråkig omelett. Att den dessutom ska in i ugnen en sväng får den genast att kännas mer som en paj, en omelettpaj helt enkelt!

Förslaget var att äta omeletten tillsammans med knaperstekt bacon och så gjorde vi, mums! Men väljer man den vegetariska linjen så väljer man helt enkelt bort baconet. Lätt som en… omelett så klart!

 

4 portioner.

 

Ugnstemperatur: 200°

 

1 gul lök, hackad
olja att steka i
200 g hackade, grillade paprikor
300 g champinjoner, skrivade

6 ägg
1 nypa salt
2 msk vatten

 

Till servering:
2 pkt (à 140 g) bacon

 

Fräs löken i olja i två minuter. Lägg i paprika och champinjoner och fräs med i några minuter. Lägg lökfräset i en smord ugnsform (vi använde en vanlig pajform) eller i fyra portionsformar.

Knäck äggen i en skål och rör ihop med salt och vatten.

Slå äggröran över lökfräset i ugnsformen och rör om försiktigt. Sätt in mitt i ugnen och låt omelettpajen gräddas tills äggröran stannat och fått fin gyllenbrun färg, 15-20 minuter.

Knaperstek baconet i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Toppa omelettpajen med bacon och servera gärna en grönsallad till.

 

Ugnsomelett

I denna ugnsomelett gömmer sig lök, champinjoner och grillad paprika.

 

Omelettpaj

Vegetarisk eller inte, baconet väljer du själv om du vill toppa med.

 

Och kan ni tänka er att med regnskurarna som varit har vårvärmen kommit. Flera dagar med temperaturer på över +10 känns fantastiskt gôtt. Vårfåglarna är så till sig att de sjunger för full hals, träd och buskar knoppas och vårblommorna fullkomligen exploderar fram överallt. Idag fanns att beskåda vårens första vitsippor längs promenadvägen hem från jobbet. Det gäller att uppskatta de små sakerna i livet och då är naturens under ett säkert kort.

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. annepauline

    Så enkelt och jag tror absolut att det är gott. Det liksom ”hörs” på receptet. Den omeletten ska jag göra i kväll. Det bestämde jag precis nu. Tack för det, tänk att ha dagens förslag på middag klart så här tidigt på dagen!

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.